חטיפי אגוזי לוז וקרמל ללא גלוטן

 יש דברים קטנים שעושים טוב על הלב ומפיצים שמחה בבית. קבלו מתכון קל ומדהים לבצק עוגיות חמאתי ופריך, עם תוספת אגוזים מקורמלים מעל... כל הטעמים מוקפצים עם גרידת לימון ונגיעה של עשבי תיבול שלא ישאירו אף אחד אדיש והכל ללא גלוטן

זמן הכנה: 20 דקות

זמן ביניים: 15 דקות

זמן אפייה: 30-40 דקות

כמות: 24 חטיפים 

מרכיבים

לבצק עוגיות פריך

חמאה לא מומלחת בטמפרטורת החדר - 1 כוס (228 גרם)

סוכר קנים  - 1/2 כוס (100 גרם)

סוכר חום - 1/2 כוס (100 גרם)

מלח ים - 1/2 כפית

תמצית וניל - 1 כפית

קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל - 2.5 כוסות (370 גרם)

תוספת אגוזי לוז וקרמל

חמאה לא מומלחת - 1/2 כוס (114 גרם)

סוכר חום  - 1.25 כוסות (245 גרם)

דבש - 1/2 כוס (170 גרם)

מלח ים - 1 כפית

שמנת כבדה (לפחות 30%) בטמפרטורת החדר - 1/2 כוס (118 מ"ל)

אגוזי לוז קצוצים גס - 3 כוסות (340 גרם)

גרידת לימון - 1 כפית

תמצית וניל - 1/2 כפית

רוזמרין מיובש - 1/4 כפית

אזוב מיובש - 1/4 כפית

טימין מיובש - 1/4 כפית

אורגנו מיובש - 1/4 כפית

שימו לב- התבלינים המיובשים הם לא חובה, אבל זה מקפיץ את הטעמים בצורה נהדרת ומאזן את המתיקות

אופן ההכנה

לבצק עוגיות פריך

חממו תנור ל-190 מעלות. הכינו תבנית בגודל 22*33 ס"מ עם נייר אפייה, כאשר נייר האפייה בולט 2-3 ס"מ משולי התבנית

בקערת מיקסר עם וו לישה, הוסיפו חמאה, סוכר קנים, סוכר חום, מלח ותמצית ווניל. הפעילו על מהירות בינונית-גבוהה וערבלו עד לקבלת מרקם אוורירי וקל, כ-3 דקות

העבירו את המיקסר למהירות נמוכה והוסיפו את הקמח. המשיכו לערבל עד שהבצק שנוצר מקבל מרקם גרגירי, ואז הגבירו למהירות בינונית והמשיכו לערבל, עוד 1-2 דקות, עד שהבצק מתאחד למין גושים

העבירו לתבנית והתחילו ללחוץ את הבצק בחוזקה לתחתית, ליצירת שכבה דחוסה ואחידה. בעזרת מזלג, חוררו את הבצק על פני כל השטח. הכניסו למקרר ל-10 דקות ואז ישר לתנור החם לאפייה של 18-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב. הניחו לתבנית להצטנן בטמפרטורת החדר בזמן שאתם מכינים את תוספת הקרמל ואגוזי הלוז

תוספת קרמל ואגוזי לוז

למחבת קטן, הוסיפו חמאה, סוכר חום בהיר, דבש ומלח. הביאו לרתיחה עדינה על אש בינונית- גבוהה, חשוב כל הזמן לערבב. כשיש רתיחה נוסיף את עשבי התיבול וגרידת הלימון, בהדרגה ובאיטיות נוסיף את השמנת, תוך ערבוב מתמיד ועדין עם מטרפה. המשיכו ברתיחה העדינה עוד כ-2 דקות, או עד שהצבע מתבהר. הורידו מהאש, הוסיפו את אגוזי הלוז הקצוצים וערבבו קלות

שפכו את הקרמל מעל בצק העוגיות הפריך והכניסו לתנור החם לאפייה נוספת של 15-18 דקות, או עד שהקרמל הופך לחום כהה ומתחיל לבעבע בתנור. בסיום, הניחו לצינון של כמה שעות בטמפרטורת החדר (אפשר גם לילה) כדי שהקרמל ישקע ויחלחל פנימה. כשעבר מספיק זמן, חתכו לריבועים ובתיאבון