חטיפי מרנג לימון קייצי 

ללא גלוטן

Lemon-Meringue-Bars-1.jpg

חטיפי מרנג הלימון המתוקים האלה טעימים ביום אביב חם - או בכל יום שתרצו קינוח פשוט וקל להתענג עליו- ושמתאים לכל מצב. הפכנו אותם ללא גלוטן עם קמח האפייה שלנו ללא גלוטן 1 ל-1

זמן הכנה: 30 דקות

זמן אפייה: 55-65 דקות

כמות הגשה: 24 מנות

רכיבים 

בסיס: 1
 כוס 1 קמח לכל מטרה (136 גרם)
או קמח אפייה ללא גלוטן 1 ל-1
 כוס 1/4 אבקת סוכר (30 גר')
 כף 1 גרידת לימון (6 גר')
 כפית 1/4 מלח כשר
כוס 1/2 חמאה, קוביות (112 גרם)

:שכבת לימון
 כוס 1 סוכר מגורען (240 גרם)
כוס 1/2 מיץ לימון סחוט טרי
(מ-3-4 לימונים) (124 מל)

כפות 3 עמילן מרנטת הקנה ללא גלוטן (27 גר')
 חלמונים 3 (90 גרם)

:שכבת מרנג
חלבוני 3 ביצה (60 גרם)
כפית 1/4 קרם טרטר
  סוכר 1/3 מגורען (80 גר') 
כפית 1/2 תמצית וניל

 


הוראות

 מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית אפייה בגודל בינוני בחמאה ומרפדים בנייר אפיי 
מניחים קמח, אבקת סוכר, גרידת לימון, ומלח במעבד מזון ומערבבים. מוסיפים חמאה ומעבדים עד שמקבלים תערובת במרקם קמחי
יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים בצורה שווה, יש ללחוץ על התערובת בחוזקה כדי ליצור קרום. אופים ב200 מעלות עד שהקצוות מתחילים לשנות צבע, למשך 20-25 דקות
בזמן שהקרום נאפה, מכינים את שכבת הלימון. מניחים סוכר, מיץ לימון ועמילן מרנטת הקנה בסיר בינוני ומביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך ערבוב עד להמסת הסוכר

מניחים חלמונים בקערה בינונית. ברגע שתערובת הלימון מתחילה להתבשל, מנמיכים את החום לנמוך
מוסיפים שתי כפות של תערובת הלימון החמה לחלמונים וטורפים בעדינות כדי לתת אוויר ונפח לתערובת
מקפלים בעדינות את החלמונים לתערובת הלימון, מקציפים ברציפות עד שהתערובת מתעבה ומכסה את גב הכף
התאימו את החום לפי הצורך, כדי למנוע את התגיישות התערובת
1מצננים במקרר בזמן שהתנור מתחמם (ראו את השלב הבא)  יוצקים את שכבת הלימון על הקרום שהכנו ומכסים בצורה שווה (אם היציקה גושית, יש לסנן דרך מסננת רשת דקה). 
מעבירים את מגש התנור למשלב הגבוה ביותר ומנמיכים את החום לנמוך.
מניחים חלבוני ביצה ושמנת טרטר בקערת ערבוב נקייה ויבשה. מקציפים עד שמתקבלת תערובת קציפתית ומוסיפים בהדרגה סוכר. ממשיכים להקציף עד שהקצפת מתחילה לעלות ומוסיפים את תמצית הווניל
1מפזרים בעדינות את הקצפת מעל שכבת הלימון, תרגישו חופשי ליצור צורות בקצפת!
מניחים בתנור את השכבות המוכנות עד שהמרנג מתחיל להזהיב, למשך 2-4 דקות
ימים מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין (כ-30 דקות) לפני הגשה. ניתן לשמור את העוגה עד למשך 4