AROOWROOT-עמילן מרנטת הקנה
כמה עובדות מעניינות על שורש הקסם הטרופי
עמילן/אבקת מרנטת הקנה

אחד הצמחים החשובים והמדוברים ביותר לאחרונה בעולם הבריאות הוא מרנטת הקנה

התוצר המופק משורש הצמח מתגלה כרבגוני מאוד ומוצלח למגוון רחב של מטרות- מסגולות רפואיות, דרך קוסמטיקה ואיכות חיים ועד למטבח הביתי. כל מי שמתנסה בשורש המיוחד הזה מתאהב ומספר על קסמים ממש. ריכזנו עבורכם כמה עובדות מרכזיות על היתרונות והשימושים שעושים באבקת הקסם המופקת משורש מרנטת הקנה. מעבר למה שנכתב במאמר זה ישנם עוד שימושים רבים לצמח, חלקם מוכחים מדעית וחלקם מקובלים בתרבויות עתיקות, ולכן אנחנו מציעים למי שרוצה להעשיר עוד את הידע בנושא פשוט לחפש מידע נוסף ברשת- הוא קיים בשפע

נתחיל בהתחלה- היכרות: מרנטת הקנה הוא אחד הצמחים העתיקים ביותר שתורבתו ע"י האדם באזור מרכז אמריקה למטרות מאכל ומרפא. אנתרופולוגים מדווחים על ביות ושימוש בצמח כבר לפני יותר מ-7000 שנה. זהו צמח רב שנתי הגדל לגובה של כ-1.5 מטר, בעל עלים גדולים ירוקים מוארכים ויפים. החלק האכיל בצמח הוא קנה השורש הסיבי, המורכב רובו ככולו מעמילן עשיר ומזין במיוחד. הוא מוכר בדר"כ כ-עמילן/קמח/אבקת מרנטת הקנה

ללא הנדסה גנטית: מרנטת הקנה גדל כצמח מסורתי ועתיק יומין שלא עבר הנדסה גנטית ושמר על המטען הגנטי הקדום שלו. תירס לעומת זאת, שממנו מפיקים את עמילן התירס, הוא צמח מהונדס גנטית שהותאם להתמודד עם גידול תעשייתי ולכן הוא שנוי מאוד במחלוקת והיום המון אנשים נמנעים מלאכול תירס תעשייתי ומוצריו בגלל החשש מהשפעות בריאותיות וסביבתיות שליליות

ללא גלוטן: עמילן מרנטת הקנה אינו מכיל גלוטן ולכן השימוש בו הולך וגובר אצל אוכלוסיות הנמנעות/רגישות לגלוטן. בתזונה ללא גלוטן מוסיפים אותו כעמילן איכותי לשיפור תערובת הקמחים וגם כגורם מסמיך במרקים/תבשילים/רטבים וכו'. דרך אגב, השורש הזה תופס מקום של כבוד גם בתזונת הפליאו

תהליך המיצוי הטבעי: אבקת מרנטת הקנה היא תוצר עמילני המופק מהחלק התת קרקעי של הצמח הטרופי המדהים הזה. חשוב מאוד לדעת שתהליך ההפקה של האבקה מהצמח, שהוא שונה לחלוטין מהפקת עמילן תירס ועמילנים תעשייתיים נוספים אשר עוברים עיבוד בטמפרטורות גבוהות ונחשפים לחומרים שונים עד לקבלת העמילן. ההפקה של עמילן מרנטת הקנה נעשה בשיטה מסורתית וטבעית, ללא שימוש בטמפרטורות גבוהות או בכימיקלים. התוצר הוא אבקה עמילנית לבנה וטהורה אשר שומרת על הערך התזונתי הגבוה במוצר הסופי

ערכים תזונתיים: עמילן מרנטת הקנה הוא מקור משמעותי לויטמינים מקבוצת בי  (כולל -חומצה פולית), עשיר במינרלים כמו- סידן, אשלגן, מגנזיום, ברזל ונחושת, חומצות שומן חיוניות, פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים. העושר התזונתי הגלום באבקה הזו הוא מה שמקנה לה יתרונות רבים שנגיע אליהם בהמשך

מאיץ מטבוליזם: הוכח שצריכת מרנטת הקנה מגבירה פלאים את קצב חילוף החומרים בגוף. העמילן הזה עשיר בויטמיני בי  החיוניים לתהליך חילוף חומרים תקין בגוף. בנוסף, הויטמינים הללו, המצויים בצמח בשפע, משפיעים על תהליכים הורמונאליים התורמים לשיפור איכות השינה, עובדה אשר גם תורמת לקצב חילוף חומרים משופר

 

משפר עיכול: כיום ישנם המוני אנשים הסובלים באופן קבוע מבעיות במערכת העיכול כמו כאבים כרוניים ושלשולים(לכן הוא גם מעולה לתינוקות- נרחיב על כך בהמשך). בהמון מקרים התופעות הללו נגרמות כתוצאה מקושי בעיכול דגן ולכן המון אנשים רגישים גם לקורנפלור(תירס). מרנטת הקנה הוא שורש ולא דגן ולכן המון אנשים, במיוחד כאלו עם בעיות עיכול ורגישויות, מגלים שעמילן זה קל ביותר ואפילו עוזר לעיכול וחוסך להם הרבה סבל ואי נוחות. בנוסף, בזכות הימצאות סיבים תזונתיים מעולים כמו גם חומרים נוספים, מחקרים הראו שצריכת כפית עמילן מרנטת הקנה 3 פעמים ביום פשוט ריפאה אנשים משלשול ומכאבי בטן כרוניים

שיפור מחזור הדם ומניעת עייפות: שורש מרנטת הקנה עשיר בברזל ונחושת שהם מינרלים חיוניים בתהליך התקין של זרימת הדם, כאשר אחת מתופעות הלוואי של זרימת דם לא טובה היא הרגשת עייפות תמידית. הסיבה לשיפור בזרימת הדם נעוצה בכך שהמינרלים הללו הם גורם חשוב בקומפלקס של תאי הדם וגם חיוניים לתנועה תקינה של התאים וכך יותר חמצן מגיע יותר מהר לתאי הגוף

שמירה על פעילות הלב: כלי דם נקיים ופתוחים חיוניים לשמירה על פעילות קרדיולוגית תקינה. תאי הדם השונים נעים בנתיבי הלב הרבים וחשוב מאוד שלא יהיו חסימות אשר יעצרו את התנועה. אשלגן, אשר מצוי בשפע בשורש מרנטת הקנה, הוא מינרל התורם להרחבת כלי הדם ובכך משפר את הזרימה התקינה ומונע כשלים בתנועה המתרחשת במערכת הלב

חיזוק מערכת החיסון: צריכת מרנטת הקנה מחזקת את מערכת החיסון ע"י עידוד ייצור תאי דם לבנים. מחקרים מראים עידוד תגובה אנטי דלקתית חזקה ומיגור זיהומים כמו אי קולי וסלמונלה

עוזר בירידה במשקל: שורש מרנטת הקנה דל בפחמימות ריקות אך עשיר ברכיבים חיוניים, סיבים תזונתיים ובפחמימות מורכבות. אנשים שרוצים לרדת במשקל בצורה טבעית ומתונה, אמורים לדעת שהגוף אוהב פחמימות מורכבות אשר מתפרקות לאט וכך שומרים על תחושת השובע לאורך זמן. לעומת זאת, קמחים עמילניים אחרים מכילים לרוב כמות גדולה של פחמימות ריקות המתפרקות במהרה ולכן הגוף מאותת לנו לאחר זמן קצר שהוא רעב

הריון ותינוקות: חומצה פולית היא נגזרת של ויטמינים מקבוצה בי  והיא חיונית להתפתחות תקינה של עוברים. מחסור ברכיב זה במהלך הריון עלול להגביר סיכון להתפתחות מומים בעובר. שורש מרנטת הקנה עשיר בויטמינים מקבוצה זו ולכן הוא מומלץ לשימוש במהלך הריון. כמו כן, עמילן מרנטת הקנה נחשב מזון בעל סיכון נמוך עד לא קיים לתגובה אלרגנית, הוא נטול טעם וריח והוא גם קל מאוד לעיכול ולכן הוא מומלץ לשימוש כמאכל לתינוקות אשר מערכת העיכול שלהם רגיזה וקל להכין ממנו מאכלים עם מרקם סמיך או למהול את האבקה עם מים ליצירת תחליף חלב בשלבי הגמילה מהנקה

במטבח הביתי: מרנטת הקנה צוברת פופולאריות רבה במערב כאשר אנשים מחפשים אלטרנטיבה איכותית לקורנפלור ועמילנים נחותים אחרים גם בגלל רגישות/אלרגיה וגם בגלל נושא ההנדסה הגנטית וההדברה המאסיבית הכרוכה בגידולי צמחים לעמילנים בתעשייה. החדשות הטובות הן שכל מה שהקורנפלור יודע לעשות בבישול ואפייה מרנטת הקנה עושה לא פחות טוב ואפילו יותר. להבדיל מקורנפלור ודומיו המשאירים לרוב טעם לוואי באוכל למרנטת הקנה אין טעם וריח כלל. כמו כן הקורנפלור מעכיר מעט את המזון ולעומת זאת מרנטת הקנה תורמת לגוון צלול ומבריק. עמילן מרנטת הקנה הוא רכיב מאוד מגוון מבחינת השימוש בו, ולכן זו טעות לחשוב עליו כעל מסמיך בלבד. באפייה, מומלץ לשלב אותו כחלק מסך הקמחים בתערובת, הוא מתאים מצוין לשילוב עם קמח שקדים, קמח קוקוס, טפיוקה ועוד...במתכוני לחם מיוחדים וקינוחים. כשרוצים לעשות משהו קריספי או קראנצ'י, מרנטת הקנה נותנת מענה נהדר, כמו בציפוי תפו"א בתנור/בטיגון או בשילוב עם עשבי תיבול לציפוי שניצל. בקיצור, רק תהיו יצירתיים ואל תפחדו להתנסות ותקבלו תוצאות מדהימות

ישנן סגולות רבות נוספות בשימוש במרנטת הקנה, סגולות שקצרה היריעה מלפרט כמו: טיפול בעור, טיפול ברגליים לספורטאים, טיפול בשיער, טיפול בדרכי השתן, בריאות הפה, ריפוי פצעים, נוגד רעלים ועוד... כל אחד יכול להמשיך לחקור ברשת ולהגיע לדברים באמת מדהימים. אי אפשר לסיים בלי להגיד תודה גדולה לאמא טבע

 הערות חשובות לשימוש נכון במטבח 

כשמשתמשים במרנטת הקנה כתחליף לקורנפלור במתכון, מומלץ לא להתחיל ביחס של 1:1, אלא להתחיל עם משהו כמו שליש או חצי מכמות העמילן הנחוצה למתכון ולהוסיף במידת הצורך

בשימוש כמסמיך לרוטב, מרק וכו', כדאי לזכור שני דברים

לפני ההוספה לתבשיל מומלץ לערבב תחילה עם מעט נוזל קריר(מים/חלב-תלוי במתכון) ואז להוסיף לסיר. דבר חשוב נוסף, מומלץ להוסיף את מרנטת הקנה ממש לקראת סוף הבישול, אפילו לפני ההגשה, מפני שבישול ממושך בטמפרטורות גבוהות ישבור את המבנה שלו

טיפ קטן לסיום: לעומת הקורנפלור, עמילן מרנטת הקנה מחזיק יפה מאוד עם רכיבים חומציים וקפואים ולכן תרגישו חופשי לבשל כמות גדולה מהמתכון האהוב עליכם ולהקפיא את השאריות

הצטרפו לניוזלטר שלנו
משווק בבלעדיות בישראל ע"י
חברת בוב'ס רד מיל לוגו

שירות לקוחות

פניות בהודעת וואטסאפ
053-2449994
info@bobsredmill.co.il 

  • Facebook
  • Instagram