אתם הולכים להתאהב בבצק הזה! הוא לא מכיל גלוטן בכלל ועם זאת, הוא מצליח להפיק בורקיטס בלקני אורגינל שנראה כמו המקור וטעים בדיוק כמו המקור. כשתאכלו אותו, לצד כמה זיתים, תרגישו באחת מארצות הבלקן היפות. כאן מילאנו אותם בחצילים וגבינה בולגרית ואתם מוזמנים לגוון עם התוספות והגבינות שאתם הכי אוהבים. טיפ: אפשר להכין מהבצק הפריך הנהדר הזה כל מאפה מלוח שמתחשק לכם

הכנת בצק פריך ללא גלוטן לעוגיות תבלין

מרכיבים לבצק פריך למאפים מלוחים

קמח אפייה 1-1 ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל - 350 גרם- 2.5 כוסות

אבקת אפייה של בוב'ס רד מיל - 2 כפיות

חמאה קרה חתוכה לקוביות - 200 גרם

שמנת חמוצה - גביע אחד של 200 מ"ל

מלח - 1/2 כפית

עשבי תיבול טריים קצוצים דק- טימין, רוזמרין, בזיליקום- 1/4 כוס

אופן הכנת הבצק הפריך

מניחים בקערת מעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה והחמאה הקרה. מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את השמנת החמוצה והמלח ומעבדים עד לקבלת בצק

מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומעבדים עם הבצק עד שהם נטמעים לחלוטין

מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומעבדים מעט עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק לצורת דיסקית שטוחה ועוטפים היטב בניילון נצמד. מקררים למשך שעה לפחות

מרכיבים לעוגיות

בצק פריך ללא גלוטן שהכנו קודם, עם עשבי התיבול בתוכו

ביצה אחת להברשה

מלח מאלדון או מלח ים אטלנטי לפיזור מעל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים משטח אפייה או תבנית תנור בנייר אפייה

מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק שלנו לעובי של 2\1 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 4 ס"מ. מניחים את עיגולי הבצק על התבנית בצורה מרווחת. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומםזרים מעט מאוד מלח מעל

אופים 13-15 דקות, עד שהעוגיות שלנו הזהיבו יפה

מומלץ לאכול את העוגיות עוד באותו היום, אבל ניתן לשמור בקופסה אטומה עד כ-4 ימים בטמפרטורת החדר