תיהנו מרוטב אלפרדו קרמי ועשיר – ללא חלב! המתכון של הפינוק הטבעוני הזה מורכב בין היתר מקשיו, חלב קוקוס, פתיתי שמרים תזונתיים ותבלינים. מבטיחים שאת המתכון הזה תאמצו כאורח קבוע במטבח שלכם

זמן הכנה: 35 דקות

זמן בישול: 5 דקות

כמות: 4-5 מנות פסטה

רכיבים

אגוזי קשיו לא קלויים- 1 כוס (150 גרם)

חלב קוקוס- 400 מ"ל

מלח ים- 1 כפית

פלפל שחור טחון- 1 כפית שטוחה

פתיתי שמרים תזונתיים של בוב'ס רד מיל- ¼ כוס  (15 גרם)

שמן זית- 2 כפות

בצלי שאלוט חתוכים דק- ¼ כוס

שיני שום כתושות- 2

מים מבישול הפסטה- ¾ כוס (180 מ"ל)

מיץ לימון סחוט טרי- 1 כפית

פסטה פטוצ'יני- 1 חבילה (כ-500 גרם) עשוי ע"פ הוראות היצרן

אפונה טרייה מבושלת או קפואה-1 כוס

קצת צ'ילי גרוס לסיום (לא חובה)

אופן ההכנה

בקערה גדולה, שימו את אגוזי הקשיו. הרתיחו שתי כוסות מים והוסיפו לקערה עד לכיסוי מלא של הקשיו. השרו את הקשיו במים ל-20-30 דקות, בסיום נקזו את המים ושטפו מעט

במעבד מזון (או בלנדר ידני), עבדו את הקשיו, חלב קוקוס, מלח ופלפל, על מהירות גבוהה עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית (כ-1  דקה). הוסיפו את פתיתי השמרים התזונתיים ועבדו על מהירות נמוכה לעוד כ-15 שניות

חממו מחבת גדול ועמוק לחום בינוני גבוה. הוסיפו שמן זית,, בצלי שאלוט ושום. טגנו כ-2 דקות, עד שהבצל הופך שקוף, הקפידו לערבב כדי שלא יישרף. הנמיכו לחום בינוני והוסיפו למחבת את קרם הקשיו שעשינו קודם. הביאו את הכל לרתיחה עדינה תוך ערבוב. כשהתערובת מסמיכה, הוסיפו

בהדרגה את מי הפסטה ששמרנו ואת מיץ הלימון, ממשיכים לבשל עד לקבלת מרקם האלפרדו הקרמי שאנחנו רוצים

הוסיפו למחבת את הפטוצ'יני המבושל ואת האפונה. הקפיצו הכל יחד עד לכיסוי מלא של כל הפסטה ברוטב. בסיום פזרו מעל צ'ילי גרוס והגישו חם

 

בתיאבון