נבחרת מתכוני החג של בוב'ס רד מיל

חצ'פורי גבינה גרוזיני אמיתי
רק ללא גלוטן

Adjaruli-Khachapuri-Cheese-Curd-Bread-1024x683.jpeg

כמות הגשה: 2 יחידות       זמן הכנה: 25 דקות         זמן בישול: 18-23 דקות    זמן קירור: 45 דקות         

            הוראות הכנה
הבצק:
1. במיקסר עמידה מוסיפים חלב חם, שמרים וסוכר. מקציפים לשלב ולתת לשבת עד קצף, כ 5 דקות.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים לבצק לתערובת השמרים. מחברים את הקערה למיקסר ומתאימה אותה לוו הבצק. הופכים למהירות בינונית ומערבבים עד שהבצק מתאחד ועוטף את עצמו סביב וו הבצק. ממשיכים לערבב עד שהבצק חלק ואלסטי, כ-3-4 דקות. (אם הבצק נראה יבש מדי, מוסיפים 1-2 כפות (15-30 מ"ל) חלב).
3. מוציאים את הבצק מהמיקסר ומעצבים לכדור. מעבירים את הבצק לקערת ערבוב בינונית משומנת בשמן זית. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לעלות במשך 45 דקות-שעה, או עד כמעט כפול בגובה.

למילוי:
4. בקערה בינונית מוסיפים את כל החומרים למילוי. השתמש בכפית כדי לשלב. מניחים בצד.

5. מחממים תנור ל-250 מעלות.  מרפדים שני גיליונות אפייה בנייר אפייה ומניחים בצד.
6. מקמחים קלות את משטח העבודה שלך. מחלקים את הבצק לשתי חתיכות של 200 גרם לערך. בעבודה עם חתיכה אחת בכל פעם, השתמשו במערוך כדי לגלגל את הבצק לצורה אליפטית (בערך 15 על 30 ס"מ בעובי 1 ס"מ).
7. מורחים באופן שווה מחצית מתערובת הגבינה במרכז הסיבוב, ומשאירים גבול של 4 ס"מ.
8. בצד אחד של האליפסה שנוצרה, מגלגלים את הבצק לכיוון המרכז כדי ליצור קצה. חזור על הפעולה בצד הנגדי. צובטים את קצות הגליל יחד ומסובבים כמה פעמים כדי לאטום, ומקפלים את הקצה מתחת. התוצאה הסופית צריכה להיות בערך צורת סירה. חוזרים על תהליך זה עם סיבוב הבצק והגבינה הנותר.
9. השתמשו במברשת כדי לצפות את קצוות הבצק בשמן זית. מכניסים למחבתות לתנור ואופים עד להזהבה קלה והגבינה נמסה, כ-14-18 דקות.
10. בזמן האפייה הראשונה, שוברים כל ביצה לתוך קערה קטנה ומניחים בצד.
11. לאחר שהאפייה הראשונה הסתיימה, יש לפתוח את דלת התנור. יוצקים בעדינות ביצה אחת למרכז כל סירה, נזהרים לא לקרוע את החלמונים. סוגרים את התנור וממשיכים לבשל עד שהחלבונים פשוט נקבעים, כ-4-5 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים כף חמאה במרכז כל לחם.

הגישו חם והשתמשו בכף כדי לערבב את הביצה והחמאה לתוך תערובת הגבינה. מגישים מיד.


 

               רכיבים                 
לבצק:
3/4 חלב מלא, מחומם  (177 מל)
1 1/2 כפית שמרים יבשים פעילים
כפית אחת של סוכר
2 כוסות קמח לכל מטרה ללא גלוטן (268 גרם)
1 כף שמן זית (15 מ"ל)
1 1/2 כפית מלח ים


למילוי:
1 1/2 כוסות מוצרלה מגוררת (140 גרם)
1 1/2 כוסות פטה מפוררת (199 גרם)
1 מנגולד ארוז באופן רופף וקצוץ דק (30 גרם)
1/2 חלב מלא (118 מל)
1 ביצה, מקציפים (56 גרם)
1 שן שום, טחון
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כפית פתיתי פלפל אדום כתוש

לסיום:
1 כף שמן זית (15 מ"ל)
2 ביצים (112 גרם)
2 כפות חמאה ללא מחפה (29 גרם)