נבחרת מתכוני החג של בוב'ס רד מיל

קיגל תפוחי אדמה
אם לסבתא היה קורנפלור לל"ג

קיגל תפוחי האדמה מזכיר לנו ארוחת צהריים אצל סבתא, רק שעכשיו ללא גלוטן! הוא תוספת פשוטה לארוחת חג, או כארוחת ערב קלה העשויה מרכיבים מינימליים עם חלק עליון פריך ופנים רך ונימוח.
 

Potato-Kugel-3-002-1024x681.jpg

כמות הגשה: 6-8 מנות       זמן הכנה: 30 דקות         זמן בישול: 70-80 דקות    זמן המתנה: 15 דקות         

            הוראות הכנה

1. מכניסים לתנור מחבת ברזל בגודל 25 ס"מ תוך כדי התחממות תנור ל-170 מעלות.
2. בעזרת פומפיה או מעבד מזון, מגרדים תפוחי אדמה לגדילים ארוכים. הניחו את התפוחי אדמה בתוך קערה גדולה ולמלא במים קרים; מניחים בצד.
3. בעזרת פומפיה או מעבד מזון, מגרדים בצל, שומרים על הנוזלים. מניחים בצד
4. מסננים את תפוחי האדמה המגורדים ושוטפים במים קרים. לסחוט כמה שיותר מים מתפוחי אדמה ולהחזיר לקערה. יוצקים פנימה בצל מגורד ומערבבים עד לשילוב. מפזרים עמילן תפוחי אדמה על התערובת ומערבבים היטב, לא צריכים להיות גושים.
5. בקערה בינונית, מערבבים יחד ביצים, מלח, פלפל שחור ו-2 כפות שמן. יוצקים תערובת ביצים על תערובת תפוחי אדמה ובצל, מערבבים עד שילוב החומרים ולקבלת עיסה אחידה ללא גושים.
6. מוציאים בזהירות את מחבת הברזל מהתנור ומוסיפים 1 כף שמן למחבת.
יוצקים את התערובת למחבת ומפזרים באופן שווה את התערובת במחבת. מטפטפים את 2 כפות השמן הנותרות מעל. אופים במשך 70-75 דקות, עד להשחמת החלק העליון.
הניחו להתקרר במשך 15 דקות לפני ההגשה.

              רכיבים                 

2 ק"ג תפוחי אדמה רוסט, קלופים
1 בצל גדול
1/3 עמילן אמרנטת הקנה / קורנלפור תירס של רד מיל
4 ביצים גדולות
1 1/2 כפית מלח כשר
1/4 כפית פלפל שחור
5 כפות שמן, מחולק
עירית לקישוט, אופציונלי