נבחרת מתכוני החג של בוב'ס רד מיל

טארט עגבניות שמש
של הקיץ הישראלי

כמות הגשה: 3 מנות       זמן הכנה: 15 דקות         זמן אפייה: 25-30 דקות           

            הוראות הכנה
לבצק הטארט:
1. מערבבים את הקמח לל"ג, שמן הקוקוס, הסוכר, אבקת האפייה וכפית מלח אחת בקערת ערבוב גדולה. בידיים, מערבבים בעדינות עד שנהיית עיסה. מוסיפים את המים וממשיכים ללוש עד שהבצק מתאחד.
2. מעצבים את הצק לדיסק, עוטפים ומקררים במשך שעה או עד 3 ימים

למילוי
1. מוסיפים את בצלי השאלוט למחבת ומבשלים במשך 3 דקות, ולאחר מכן מוסיפים את השום ומבשלים במשך 1 דקה נוספת.
2. מוסיפים את העגבניות למחבת בשכבה אחידה, מתבלים במלח שנותר ומבשלים עד שהם מתחילים להתבשל ולקבל גוון חום, כ-8-10 דקות. מוציאים את המחבת מהחום. מפזרים חצי בזיליקום.
3. על משטח מקומח קלות, מגלגלים את הבצק לשלושה עיגולים בגודל 15 ס"מ.
4. מוסיפים עגבניות לשלוש מחבתות בגודל בינוני. מגלגלים את הבצק על כל מחבת ומכניסים את הקצוות למחבת כדי לכסות את העגבניות במלואן.
אופים ב 200 מעלות במשך 25-30 דקות או עד הקרום מתחיל להשחים.
5. מניחים לטארט טאטין להתקרר במחבת במשך 5 דקות, ואז הופכים כל אחד מהם על צלחת.
מפזרים למעלה בזיליקום טרי שנותר לפני ההגשה.

               רכיבים                 
לבצק הטארט:
2 כוסות קמח לכל מטרה לל"ג 
כפית אחת של אבקת אפייה לל"ג
5 כפות שמן קוקוס
כפית אחת של סוכר
1-1/2 כפית מלח
1/2 וייט קר

למילוי:
1 עלי בזיליקום מחולקים
1 כף שמן זית
1 שאלוט קלוי דק
1 שן שום טחונה
2 כוסות עגבניות שרי ירושה

 

TomatoTarts-1-754x1024.jpg

מתכון כל כך קליל, כל כך מרענן, עם טעמים איטלקיים והטאצ' של עגבניות שמש ישראליות יפתחו לכם כל ארוחה בתענוג