נבחרת מתכוני החג של בוב'ס רד מיל

מרק קיטו קליל 
דלעת גזר עם טוויסט של ג'ינג'ר

keto-pumpkin-soup-10.jpg

כמות הגשה: 7-8 מנות    זמן הכנה: 10 דקות         זמן בישול: 25 דקות    זמן טוטאל: 35 דקות         

               רכיבים
                 

2 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר טרי, טחון או מגורר
2 גזרים גדולים, קצוצים לחתיכות קטנות
1 כפית שום טחון
2 כוסות מרק ירקות או עוף
1-1/2 כוסות מים
50 גרם מחית דלעת
3 כפות עמילן מרנטת הקנה Arrowroot
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית כמון טחון
1/4 כפית אבקת צ'ילי
1/2 חלב קוקוס 
2 כפות חמאה או חמאה טבעונית (אופציונלי)

 

מרק דלעת קרמי ומתובל, והכל מלבד בסיסי: דלעת וגזר מתוק, ג'ינג'ר חריף עם קורטוב אגוז מוסקט ורמז לצ'ילי! השילוב הופך כל טעימה לחגיגה, ובדיוק מה שימי הסתיו קוראים לו.
מושלם לדיאטת קיטו

keto-pumpkin-soup.jpg

ערכים תזונתיים
                 

כמות למנת הגשה 1:
קלוריות: 152
שומן בטוטאל: 10 גרם
שומן רווי: 5 גרם
שומן טרנס: 0 גרם
כולסטרול: 11 מ"ג
סודיום: 46 מ"ג
קרבוהידרטים: 10 גרם
פחמימות 3 גרם
סיבים תזונתיים: 7 גרם
חלבון: 4 גרם
סוכרים: 3 גרם

 

            הוראות הכנה

1. בסיר גדול או בתנור הולנדי, מחממים את השמן על אש בינונית עד רתיחה. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הג'ינג'ר והגזר. מניחים את המכסה על הסיר ומבשלים אותם כ -5 דקות או עד שהם מתרככים, מערבבים מדי פעם.
2. מערבבים פנימה את השום הטחון. מוסיפים את המרק, המים והדלעת. מקציפים לשילוב, ואז מוסיפים את התבלינים.
3. מגבירים את החום לגבוה ומביאים את המרק לרתיחה. ברגע שהוא רותח, להפחית את הטמפרטורה לנמוך ומבשלים את המרק במשך 25-30 דקות. הסר מהחום.
4. בעזרת מצקת, יוצקים חצי מהמרק לתוך בלנדר במהירות גבוהה. יש לערבב 1-2 דקות, או עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את המרק החם לקערה, ואז חוזרים על הפעולה עם המנה השנייה.
5. יוצקים את שתי האצוות של מרק מעורבב בחזרה לתוך הסיר ומערבבים פנימה את קרם הקוקוס והחמאה (אופציונלי).
6. לתבלן לפי הטעם. יוצקים לקערות ומגישים עם תוספות לבחירתכם