נבחרת מתכוני החג של בוב'ס רד מיל

 עוגת דבש וקוקוס אוורירית 


חמים ונעים לחגים- אין יותר טוב מבצק אוורירי, חמים ודבשתי,
ללא גלוטן, ללא חלב ומושלם לנשנוש

כמות הגשה: מגש         זמן הכנה: 15 דקות
   
זמן אפייה: 24 דקות      סך הכל: 39 דקות
       

 הוראות הכנה

1. מחממים: מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. "חלב חמאה" ללא חלב: מערבבים בקערה קטנה חלב שקדים לא מהותק ומיץ לימון.  מניחים בצד.

3. רכיבים יבשים: בקערת ערבוב בינונית משלבים מרכיבים יבשים: קמח תירס, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קורנפלור, סוכר קוקוס ומלח.

4. רכיבים רטובים: בקערת ערבוב בינונית משלבים מרכיבים רטובים: חמאה מומסת, דבש, ביצים ותערובת חלב שקדים. מקציפים לשילוב.


5. ערבוב מרכיבים רטובים ויבשים וערבבו היטב לשילוב.
מכינים מחבת: מרססים מחבת 8×8 או 9×9 בשמן זית. יוצקים פנימה את התערובת.
6. אופים: אופים במשך 24-26 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

7. צינון: מצננים, 10-15 דקות.

 

   רכיבים 
               

2 כוסות קמח ללא גלוטן 1-1 בוב'ס רד מיל
1 כפית אבקת אפייה לל"ג בוב'ס רד מיל
1 כפית סודה לשתיה לל"ג בוב'ס רד מיל
1/4 כפית עמילן תירס לא מעובד בוב'ס רד מיל
1/8 כפית מלח
1/2 חמאה טבעונית, מומסת
1/3 סוכר קוקוס
3 כפות דבש / סירופ אגבה
2 ביצים / 4 כפות אבקת תחליף ביצים טבעוני
1 חלב שקדים
1 כפית מיץ לימון טרי

gluten-free-cornbread-recipe-9.jpg
gluten-free-cornbread-recipe-11.jpg