נבחרת מתכוני החג של בוב'ס רד מיל

סקונס ללא גלוטן
עם עגבניות מיובשות וצ'דר

לחמניות מלוחות מלאות בצ'דר, עגבניות מיובשות בשמש ובצל ירוק בוהק. בדרך כלל אנחנו חושבים על סקונס כמתוקים, אבל הגרסה המלוחה הזו מתנודדת על גבול הביסקוויט גבינה. מושלם כמנת פתיחה עם המתבלים האהובים עליכם.

Gluten-Free-Scones-with-Sun-Dried-Tomatoes-and-Cheddar-3-1024x683.jpg

כמות הגשה: 8 משולשים     זמן הכנה: 10 דקות       זמן בישול: 23-25 דקות            

                             הוראות הכנה
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מקציפים יחד חלב וביצים, מניחים בצד.
2. בקערה גדולה מקציפים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח.
מכניסים את החמאה הקרה לתערובת הקמח ומערבבים עם מערבל בצק עד שהתערובת מתפוררת וחתיכות החמאה בגודל אפונה.
3. מערבבים פנימה גבינה, בצל ועגבניות מיובשות בשמש לציפוי.
4. מוסיפים לתערובת חלב ומערבבים עד שמגיע בצק לח. הופכים את הבצק למשטח עבודה מאובק בקמח קל ומעצבים לעיגול בגודל 20 ס"מ. חותכים ל-8 משולשים שווים ומסדרים היטב על תבנית אפייה.
5. אופים במשך 23-25 דקות.

תיהנו חם או בטמפרטורת החדר!

               רכיבים                
 1/3 חלב (80 גרם)
2 ביצים (100 גרם)
1 3/4 כוסות קמח אפייה ללא גלוטן 1-1 (260 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה ללא אלומיניום
כפית אחת של מלח כשר
8 כפות חמאה לא ממולאת מקוררת (113 גרם)
1 גבינת צ'דר מגוררת (80 גרם)
4 בצלים ירוקים, פרוסים (40 גרם)
1/3 עגבניות מיובשות בשמש, קצוצות (75 גרם)