נבחרת מתכוני החג של בוב'ס רד מיל

לחמניות עגולות בתבנית

כמות הגשה: 8-12 יחידות       

זמן הכנה: 10 דקות      

זמן בישול: 25-30 דקות     

זמן תפיחה: 60-45 דקות         

Scallion-Bread-9.jpg

לחמניות ארוחת הערב האלה רכות וטעימות - מושלמות לחגים או לארוחת הערב הבאה שלכם!

קמח אפייה וקמח תפוחי אדמה ללא גלוטן יוצרים גליל טעם מסורתי שתהיו גאים להגיש.

                             הוראות הכנה
1. מערבבים מים חמים וסוכר בקערת ערבוב גדולה. מפזרים שמרים מעל ומשאירים במשך 5 דקות בשביל שהשמרים יתחילו לפעול.
2. בינתיים, מברישים את הצד התחתון והפנימי של תבנית עוגה עגולה בגודל 8 אינץ' בחמאה מומסת.
3. מוסיפים את הביצים, 1/4 חמאה מומסת, קמח אפייה, קמח תפוחי אדמה ומלח לתערובת השמרים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, כ-5 דקות.
4. מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות ומחלקים לשמונה עד שתים עשרה מנות אחידות. מעצבים כל מנה לכדור הדוק ומניחים במחבת העוגה בחמאה, ומאפשרים לצדדים לגעת זה בזה. מכסים ומניחים לעלות במקום חם עד להכפלת גודל, כ 45-60 דקות. בינתיים, מחממים את התנור ל200 מעלות.
5. חושפים את הלחמניות ומברישים בעדינות בחמאה מומסת. אופים עד להזהבה, כ-25-30 דקות. מיד מברישים שוב בחמאה מומסת ומגישים חם.

 

               רכיבים                 
1 מים חמים
2 כפות סוכר
7 גרם חבילת שמרים יבשים פעילים או 2 כפיות
2 ביצים
1/4 חמאה מומסת בתוספת תוספת לצחצוח
3 כוסות קמח אפייה ללא גלוטן 1 ל-1
2 כפות קמח תפוחי אדמה
2 כפיות מלח