נבחרת מתכוני החג של בוב'ס רד מיל

לחמניות אווריריות בסגנון ויאטנמי מסורתי ללא גלוטן

20210430-HA1_4997.jpg

כמות הגשה: 12 לחמניות      זמן הכנה: 30 דקות         זמן אפייה: 10 דקות      זמן טוטאל: 40 דקות         

               רכיבים
                 


-220 מ"ל (כוס אחת + 2 כפות) מים, חמים
-6 גרם (1 1/2 כפית) שמרים יבשים פעילים
-400 גרם (2 וחצי כוסות) קמח לכל מטרה של בובס רד מיל
-100 גרם (1/2 כוס) סוכר קנים אורגני
-8 גרם (1 כף) אבקת חלב קשיו
-4 גרם (כפית אחת) אבקת אפייה ללא גלוטן בובס רד מיל
-6 גרם (כפית אחת) מלח
-15 מ"ל (1/3 כוס) שמן קוקוס, מומס
-כפית אחת של תמצית וניל טהורה
-שמן צמחי לטיגון


 


לחמניות Bánh Tiêu ויטנאמיים אלה קלות ורכות ודורשות 10 מרכיבים בלבד.
הם ממותקים מעט והופכים לחטיף או לקינוח ללא גלוטן האהוב עליכם הבא.

 

20210430-HA1_5029.jpg

            הוראות הכנה

1. מוסיפים את המים החמים והשמרים לקערה. אפשר להשאיר במשך 5-10 דקות עד שהשמרים מקציפים.
2. מוסיפים לקערה גדולה את קמח הלחם, הסוכר, אבקת חלב הקשיו, אבקת האפייה והמלח. מערבבים עד לשילוב טוב.
3. בקערה נפרדת, מוסיפים יחד את תערובת השמרים הקצף, שמן הקוקוס המומס ותמצית הווניל. מערבבים עד לשילוב טוב. יוצקים לאט את התערובת הרטובה לתערובת הקמח. ללוש עד שהבצק מתאחד. אבק משטח נקי עם קצת קמח לחם ולשים את הבצק יותר עד חלק.
4. מחלקים את הבצק לחתיכות 60 גרם. מגלגלים כל חתיכה לכדור. מגלגלים כל חתיכה לקערת שומשום. משטחים כל כדור עם מערוך. מניחים כל חתיכה על תבנית תבנית אפייה. מכסים במגבת לחה ומשאירים במשך 10 דקות.
5. 
בינתיים, ממלאים סיר בשמן צמחי על אש בינונית-נמוכה. כאשר הוא חם (אפשר לבדוק את זה על ידי הפלת כמה שומשום לתוך הסיר ואם הזרעי שומשום צפים למעלה במהירות, השמן מוכן), במהירות לשטח בצק אחד והכניס לסיר. בעזרת מקל אכילה, הופכים את הלחמנייה שוב ושוב לאחר 5 שניות. המשיכו לעשות זאת עד שהוא זהוב קלות. חוזרים על הפעולה עם הבצק הנותר.
6. לאחר שסיימתם להכין את כל הלחמניות, פזרו קצת מלח ופלפל וזילוף של שמן זית ובתיאבון!

6.