BRM-Broccoli-Mac-and-Cheese-14.jpg
BRM-Broccoli-Mac-and-Cheese-13.jpg

ברוקולי מאק אנד צ'יז

 טבעוני ללא גלוטן 

רכיבים

לפסטה:

12 גרם פסטה לל"ג לבחירה

6 כפות חמאה טבעונית מחולקת

½ כוס בצל צהוב או שאלוט חתוך לקוביות

3 כוסות ברוקולי קצוץ דק

1 קופסת חומוס, מרוקן ושטוף

¼ כוס קמח לכל מטרה ללא גלוטן בוב רד מיל (אדום)

2 וחצי כוסות חלב צמחי

¼ כוס שמרים תזונתיים של Bob's Red Mill

1 כף חרדל

1 ¼ כפית מלח

¾ כפית פפריקה

½ כפית אבקת צ'ילי

½ כפית פלפל שחור

½ כפית אבקת שום

 

לפיזור מעל הפסטה:

¼ כוס פירורי לחם

1 כף שמרים תזונתיים

¼ כפית מלח

1 כפית שמן זית

BRM-Broccoli-Mac-and-Cheese-Ingredients.jpg

אופן הכנה

מחממים תנור ל-250 מבשלים פסטה במי מלח לפי הוראות האריזה. מסננים ומניחים בצד.

במחבת גדולה ממיסים 2 כפות חמאה טבעונית על אש בינונית. מוסיפים בצל ומאדים 3-4 דקות, עד שהוא מתחיל להתרכך. מערבבים פנימה ברוקולי וממשיכים לבשל עד שהברוקולי מתרכך, כ-8 דקות. מערבבים את החומוס ומסירים מהאש.

בסיר על אש בינונית, ממיסים ¼ כוס חמאה טבעונית. לאחר ההמסה, טורפים פנימה קמח עד שנוצרת עיסה חלקה. תנו לקמח להתבשל במשך דקה או שתיים, תוך ערבוב לעתים קרובות כדי שלא יישרף. יוצקים לאט חלב תוך כדי טריפה טובה עד לקבלת תערובת חלקה. תנו לתערובת להתעבות (מערבבים לעתים קרובות), ואז מוסיפים פנימה שמרים תזונתיים, חרדל, פפריקה, אבקת צ'ילי, פלפל שחור, אבקת שום ומלח. מקציפים עד לקבלת תערובת חלקה.

הוסף תערובת פסטה וברוקולי מבושלת למחבת גדולה או לתבנית אפייה. יוצקים רוטב גבינה על הפסטה ומערבבים היטב לציפוי אחיד.

בקערה קטנה מערבבים יחד פירורי לחם, שמרים תזונתיים, מלח, פלפל ושמן זית. מעל מק אנד גבינה תערובת פירורי לחם, ואז אופים במשך 25 דקות, עד להזהבה ופריכה.