Jelly-Donuts-30.jpg

סופגניות וריבה

ללא גלוטן 

כמות הגשה: 18 סופגניות
זמן הכנת הבצק: 4 שעות ו-30 דקות
זמן טיגון: 5 דקות
סך הכל: 4 שעות ו-35 דקות

רכיבים

1 כוס חלב חם

1 כפית שמרים יבשים פעילים

1/4 כוס סוכר מגורען

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים גדולות

2 1/4 כוסות Bob's Red Mill 1-to-1 תערובת קמח ללא גלוטן בתוספת תוספת (~1/4 כוס) אם הבצק דביק ולחיטוי משטחים; 2 1/4 זה בערך 350 גרם

4 כפות חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות

2 כוסות שמן צמחי לטיגון עמוק

1 כוס ג'לי או מילוי לבחירה

אבקת סוכר – לא חובה

אופן הכנה

1. לקערת המיקסר מוסיפים את החלב החם והשמרים. מקציפים, ולאחר מכן הניחו לו לשבת 3-5 דקות עד שהשמרים מתחילים לעבוד.

2. מוסיפים סוכר, מלח, וניל וביצים לתערובת השמרים-חלב ומערבבים על נמוך עד לקבלת תערובת אחידה, כ-30 שניות.

3. מוסיפים קמח לתערובת ומערבבים את החומרים יחד בעזרת המיקסר (במשך כ-3 דקות במהירות בינונית או עד לקבלת תערובת אחידה).

4. מוסיפים חמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק או כ-2 דקות נוספות.

5. משמנים קלות קערה גדולה. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כ-2-3 שעות. הוא יעלה מהר יותר בטמפרטורות חמות יותר.

6. מכינים תבנית גדולה עם נייר אפייה ומפדרים קלות בקמח ללא גלוטן. אבק בנדיבות את השיש או משטח שטוח אחר בקמח ללא גלוטן.

7. העבר את הבצק למשטח. אם הבצק דביק (שלי היה מאוד דביק), מוסיפים עוד קמח (כ-1/4 כוס יותר) עד שהתערובת נוחה לעבודה מבלי להידבק לידיים ולמערוך. מרדדים בעדינות בצק לעובי של כ-1 סנטימטר.

8. בעזרת חותכן עוגיות עגול קורצים עיגולים בגודל סופגניה ומניחים על נייר אפייה. מגלגלים מחדש שאריות עודפות עד שכל הבצק יהיה בעיגולים בגודל עוגיות על נייר האפייה.

9. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומניחים לבצק לנוח ולתפוח עוד שעה. בסיר גדול מחממים שמן צמחי עד לעומק של 2-3 סנטימטרים. אם יש לך מדחום לטיגון עמוק, הטמפרטורה צריכה להירשם ב-360º. (אם אין לכם מדחום לטיגון עמוק, בדקו שמן על ידי הוספת חתיכה קטנה של בצק לשמן. אם הוא צף ומתחיל להשחים, השמן חם מספיק).

10.מוסיפים כל סופגניה לשמן ומבשלים כ-30-40 שניות מכל צד, בעזרת מלקחיים כדי להפוך את הסופגניות לאחר שהצד הראשון שחום מעט. שימו לב לסופגניות מקרוב, הן מתבשלות מהר! מוסיפים כל סופגניה מוכנה לצלחת מרופדת במגבת נייר. ממשיכים עד שכל הסופגניות מוכנות

11. ממלאים שקית זילוף בריבה או מילוי אהוב. הכניסו את הקצה לכל צד של הסופגניה וסוחטים בעדינות למילוי. אם אתם מתקשים להכניס את הג'לי פנימה, הכניסו קשית לדופן הסופגנייה וסובבו אותה כדי לפנות מקום למילוי.

12. מפדרים סופגניות באבקת סוכר ומגישים מיד. סופגניות טעימות ביותר כשאוכלים אותן חמימות.

Jelly-Donuts-1.jpg
Jelly-Donuts-13.jpg