טחינה בלנדר מאפינס ללא גלוטן

המאפינס טחינה ושוקולד הללו רכים באופן מושלם ועם טעם שלא תרצו להפסיק לאכול. טחינה אגוזית, תבלינים מדגדגים ושוקולד נמס בפה עוטפים אותך בחיבוק חם בכל ביס. ללא גלוטן, כל הרכיבים נכנסים לבלנדר ומשם ישירות לתבנית, בקלות ובמהירות

זמן הכנה: 10 דקות

זמן אפייה: 18-20 דקות

כמות: 12 מאפינס 

רכיבים

בננות בשלות מעוכות במזלג- 2

שיבולת שועל מלאה ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל- 2.5 כוסות

ביצים לארג'- 2 (ראו הערות למטה לגרסה טבעונית)

טחינה איכותית- ½ כוס

סירופ מייפל- 1/3 כוס

תמצית ווניל- 2 כפיות

הל טחון- ½ כפית

קינמון טחון- 1 כפית

אבקת אפייה ללא אלומיניום של בוב'ס רד מיל- 2 כפיות

סודה לשתייה טבעית של בוב'ס רד מיל- 1 כפית

מלח- ½ כפית

שבבי שוקולד- ½ כוס

זרעי שומשום שחורים ולבנים- ¼ כוס – לא חובה

אופן ההכנה

חממו תנור ל-200 מעלות. שמנו קלות תבנית מאפינס

הכניסו את כל המרכיבים לבלנדר חזק. התחילו בפולסים על מהירות גבוהה כדי לפרק את הבננה ואז טחנו ל-1.5-2 דקות ברצף. התערובת צריכה להיות עבה ואחידה

הוסיפו את שבבי השוקולד וערבבו מעט כדי לפזר אותם באופן אחיד

פזרו את התערובת לתוך תבנית המאפינס באופן שווה. פזרו מעל את השומשום

הכניסו לתנור החם לאפייה של 18-20 דקות

בסיום הוציאו את התבנית והמתינו 5 דקות בטמפרטורת החדר לפני שתוציאו את המאפינס. לאחר מכן הוציאו את המאפינס לרשת מוגבהת וצננו לחלוטין

 

הערות למתכון

למאפינס טבעונים החליפו את הביצים בתחליף הביצים של בוב'ס לפני ההוראות שעל האריזה או הכינו ביצי פשתן ע"י ערבוב 2 כפות פשתן טחון עם 6 כפות מים, הניחו לפשתן לספוג את המים כ-5 דקות והוסיפו לשאר המרכיבים ע"פ המתכון

אפשר לאחסן מכוסה במגבת בטמפרטורת החדר עד 3 ימים