חטיף בריא וטעים שהולך מצוין עם גבינות, מטבל אבוקדו, ירקות או פשוט לבדו. כיף לנשנש בין הארוחות, במשרד או מול הטלוויזיה כמתחשק לכם משהו קליל וטעים. מבוסס על קמח הטפיוקה ללא גלוטן וללא סולפיט של בוב'ס וזרעי חמניה

זמן הכנה: 15 דקות

זמן אפייה: 20 דקות

כמות: 20 קרקרים 

רכיבים

זרעי חמנייה לא קלויים- 1 כוס (140 גרם)

קמח טפיוקה של בוב'ס רד מיל ללא סולפיט- ½ כוס (60 גרם)

מלח- ½ כפית

אבקת אפייה ללא אלומיניום של בוב'ס רד מיל- ¼ כפית

מים- ¼ כוס

מיקס זרעים ותבלינים מעל הקרקר (אנחנו הוספנו- זרעי צ'ייה, שומשום, מלח ים גס, פלפל שחור גרוס, אורגנו, סומק, זרעי שומר)

אופן ההכנה

חממו תנור ל-160 מעלות. והכינו נייר אפייה על תבנית

למעבד מזון, הכניסו יחד זרעי חמניה, קמח טפיוקה, מלח ואבקת אפייה וטחנו הכל לקמח דק. תוך כדי פעולת המעבד, הוסיפו מים בהדרגה עד ליצירת בצק

הוציאו את הבצק ממעבד המזון ושימו על נייר אפייה. הניחו לזה לשבת כ-5 דקות

בין שתי פיסות נייר אפייה, רדדו את הבצק לעובי של 2-3 מ"מ. חתכו את הבצק למלבנים של 4*8 ס"מ או לצורה וגודל אחר שרוצים

הניחו את בצק הקרקרים על נייר אפייה שהכנתם, תוך השארת מרווחים של 1-2 ס"מ בין אחד לשני. הברישו את הקרקרים מלמעלה בשמן זית ופזרו מעל את מיקס הזרעים והתבלינים שהכנתם

הכניסו לתנור החם לאפייה של 20 דקות או עד שהקצוות משחימים. מומץ לאחר 10 דקות לסובב ב-180 מעלות את סידור נייר האפייה בתנור

צננו לחלוטין על רשת מוגבהת לפני ההגשה

 

 בתיאבון