אם אתם טבעונים או רגישים למוצרי חלב, יש לנו פתרון עבורכם לרוטב "גבינתי" עשיר עם מרכיב אחד שעושה את כל הקסם. שילוב של שמרים תזונתיים שלנו ברוטב נותן טעם "גבינתי" עם תוספת של ערכים תזונתיים מעולים


ניתן להכין את הרוטב גם בגרסה ללא גלוטן עם קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן שלנו

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 3 דקות

כמות: 8 מנות 

רכיבים

שמרים תזונתיים של בוב'ס רד מיל- ½ כוס

קמח לבן או קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל- ½ כוס

מלח ים- 1 כפית

מים קרים (עדיף מינרלים)- 2 כוסות

שמן זית (אפשר להחליף בממרח חרדל איכותי למי שאוהב)- ¼ כוס

זרעי חרדל מיובשים- 1 כפית

אופן ההכנה

במחבת כבדה, ערבבו יחד את השמרים התזונתיים, קמח ומלח

הניחו את המחבת על חום בינוני-גבוה והוסיפו בהדרגה תוך ערבוב את המים הקרים

הביאו לרתיחה, הורידו לחום נמוך, בשלו כ-1 דקה והורידו מהאש

ערבבו פנימה את השמן ואת זרעי החרדל

מומלץ לשים על תפו"א ישר מהמדורה, על פסטות, ירקות בתנור ועוד

הערות למתכון

כשהרוטב מתקרר הוא הופך סמיך יותר וכשהוא מתחמם הוא נהיה יותר דליל. אפשר לאחסן במקרר בקופסא אטומה עד 5 ימים