העוגיות גם ככה מטריפות את החושים, אז תתארו לכם מה קורה כשמוסיפים גם גלידת ווניל באמצע. פרגנו לעצמכם במתכון מתוק, קר וכיפי לקיץ החם

 כולל אפשרות קלה להמיר למתכון ללא גלוטן

זמן הכנה: 20 דקותּ+ 10 דקות להרכבה

זמן ביניים: 1 שעה

זמן בישול: 14-16 דקות

כמות: 15 סנדוויצ'ים

רכיבים

עוגיות שיבולת שועל וקוקוס

חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר- 1 כוס (226 גרם)

שיבולת שועל ללא גלטון של בוב'ס רד מיל - 3 כוסות (288 גרם)

קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל או קמח חיטה לבן- 1.5 כוסות (200 גרם)

פתיתי קוקוס גדולים- ¾ כוס (45 גרם)

סודה לשתייה טבעית של בוב'ס רד מיל- 1 כפית

מלח ים- 1 כפית

סוכר חום בהיר- 1 כוס (190 גרם)

 סוכר גס- 1/2 כוס (96 גרם)

תמצית קוקוס (אפשר להחליף בתמצית ווניל)- 1.5 כפיות

ביצים לארג' בטמפרטורת החדר- 2

שבבי שוקולד לבן- 1 כוס (170 גרם)

אגוזי מקדמיה קצוצים, אפשר גם אגוזי לוז- 3/4 כוס (93 גרם)

מילוי העוגיות

גלידת ווניל משובחת- 1 ק"ג

אופן ההכנה

עוגיות

נתחיל להפוך את החמאה לחומה. הוסיפו את החמאה הרכה למחבת על אש בינונית. סובבו מדי פעם את המחבת כדי לוודא שכל החמאה מתבשלת באופן שווה. כשהחמאה נמסה, יתחיל להיווצר קצף ואז הקצף יורד ונרגע. שימו לב להיווצרות נקודות חומות בתחתית המחבת. הצבע ילך ויתקדם לכיוון חום קלוי ותתחילו להריח ארומה אגוזית. בשלב זה הסירו את המחבת מהאש והניחו לחמאה להתקרר בטמפרטורת החדר

חממו תנור ל-180 מעלות. הכינו 3 תבניות אפייה עם נייר אפייה והניחו בצד

בקערה בינונית, ערבבו יחד את הקמח, שיבולת שועל, קוקוס, סודה לשתייה ומלח. הניחו בצד

כשהחמאה התקררה לטמפרטורת החדר, שפכו אותה לקערת מיקסר עם וו לישה. הוסיפו את הסוכרים והפעילו על מהירות בינונית-גבוהה. ערבבו עד לקבלת תערובת חלקה והסוכר הגס התפרק, כ-3 דקות

הורידו את המיקסר למהירות נמוכה והוסיפו את תמצית הקוקוס (או הווניל). הוסיפו ביצים בדירוג (ביצה אחת ואחרי 1 דקה עוד אחת). הפסיקו את המיקסר וגרדו את הדפנות פנימה

הפעילו את המיקסר על מהירות נמוכה, והוסיפו לאט ובהדרגה את תערובת הקמח ושיבולת השועל. ערבבו לקבלת תערובת אחידה. הוציאו את הקערה והוסיפו פנימה את אגוזי המקדמיה ושבבי השוקולד הלבן. ערבבו קצת עם מרית

הכינו כדורים בגודל שתי כפות בצק עוגיות. הניחו את הכדורים על נייר האפייה והקפידו על מרווח של 5 ס"מ בין הכדורים. בעזרת כפות הידיים, לחצו בעדינות את הכדורים כדי לשטח אותם וליצור צורת דיסקית שטוחה

הכניסו לתנור החם לאפייה של 14-16 דקות או עד שהקצוות מתחילים להשחים מעט. מומלץ לסובב את התבנית חצי סיבוב באמצע זמן האפייה (לאחר כ-7 דקות), כדי שהכל יאפה באופן שווה. בסיום הניחו לעוגיות להצטנן בתבנית כ-2-3 דקות ואז העבירו אותן לרשת מוגבהת עד לצינון מלא והגעה לטמפרטורת החדר. ואז נתחיל בהרכבת הסנדוויצ'ים

ההרכבה

כשבעוגיות בטמפרטורת החדר, קחו זוג עוגיות בגודל דומה ובעזרת כף גלידה או כלי אחר הוסיפו גלידה (מעט מרוככת- לא קפואה לגמרי) על אחת העוגיות ולחצו מעט עד לקבלת שכבה אחידה בעובי כ-3 ס"מ. הוסיפו מעל הגלידה את העוגייה השנייה. שימו את הסנדוויץ' על תבנית עם נייר אפייה והכניסו מייד למקפיא. הניחו לסנדוויצ'ים במקפיא לפחות ל-1 שעה כדי שיתייצבו לפני ההגשה

בתיאבון