הכנת רביולי ללא גלוטן

הרביולי הזה שם במרכז הבמה את טעמי הקיץ המרעננים של אפונה טרייה ועשבי תיבול ארומתיים. והחלק הכי טוב? לא רק שהרביולי הוא ללא גלוטן (בשקט בשקט... אף אחד לא ישים לב!) ולא רק שהוא טעים בטירוף, הוא גם ממש קל להכנה

זמן הכנה: 35 דקות

זמן בישול:16-18 דקות

כמות: 24 רביולי- 6 מנות 

רכיבים

פסטה

קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל- 2.5 כוסות (360 גרם)

קסנטן גאם של בוב'ס רד מיל- 1 כפית

מלח ים- 1/2 כפית

ביצים לארג'- 4

מים- 1/4 כוס (60 מ"ל)

שמן זית- 3 כפות (44 מ"ל)

מילוי

אפונה טרייה מופרדת מהתרמילים- 1 כוס (143 גרם)

גבינת ריקוטה- 2/3 כוס (165 גרם)

גבינת פרמז'ן מגורדת- 2/3 כוס (85 גרם)

שמן זית- 2 כפות (30 מ"ל)

גרידת לימון- 2 כפיות

מלח ים- 1 כפית

פלפל שחור- 1/2 כפית

מעט צ'ילי גרוס גס (לא חובה)

רוטב חמאה חומה

חמאה ללא מלח- 10 כפות (143 גרם)

אפונה טרייה מופרדת מהתרמילים- 2/3 כוס (72 גרם)

גרידת לימון- 1 כפית

לסיום המנה

עשבי תיבול טריים קצוצים- 1/4 כוס (בזיליקום, טרגון, פטרוזיליה, נענע, עירית)

גבינת פרמז'ן מגורדת (לפי הטעם)

פלפל שחור (לפי הטעם)

אופן ההכנה

הפסטה

לקערת מעבד מזון, הוסיפו את הקמח, קסנטן גאם ומלח והפעילו בפולסים כדי לערבב את המרכיבים

הוסיפו ביצים, מים ושמן זית והמשיכו בפולסים כ-20-30 שניות עד שמתחיל להיווצר בצק שמתרחק מדפנות הכלי

הוציאו את הבצק למשטח עבודה נקי ומקומח בקמח ללא גלוטן. לושו את הבצק לדקה וחלקו את הבצק עם סכין לשני חלקים שווים. כסו בניילון נצמד והמתינו 15 דקות

המילוי

בקערה בינונית, הוסיפו את כל מרכיבי המילוי וערבבו היטב. הניחו בצד

הרכבת הרביולי

קמחו משטח עבודה בקמח ללא גלוטן. קחו חצי אחד של הבצק והתחילו לפתוח אותו עם הידיים ואז עם מארוך. הבצק צריך להיות דק- בעובי של 1/2 ס"מ

חתכו את הרביולי עם חותכן עוגיות עגול בקוטר של כ-7.5 ס"מ. עיגול בצק אחד ישמש למילוי ועיגול נוסף לסגירה מעל

​בעזרת כף התחילו למלא את הרביולי. יש למקם את המילוי במרכז העיגול, ואז להניח עליו את העיגול הנוסף. הרטיבו את האצבעות במים (או מברשת) והרטיבו מעט סביב ההיקף של עיגול הבצק, זה יעזור בהדבקה. הדקו עם האצבעות בעדינות סביב  ואז לחצו עם מזלג ליצירת הסגירה הסופית. שימו את הרביולי המוכן על נייר אפייה והמשיכו עד לסיום כל הבצק והמילוי. אמורים לצאת כ-24 רביולי בסיום

הניחו לרביולי לנוח 10 דקות לפני הבישול. בינתיים הכינו סיר גדול עם מים, כ-4 ליטר, והביאו לרתיחה

רוטב חמאה חומה

במחבת, המיסו חמאה על חום בינוני, תוך ערבוב עם מרית. המשיכו לבשל ולערבב עד שהחמאה מקבלת גוון זהוב צהבהב. יש לערבב גושים חומים שנוצרים בתחתית המחבת. התהליך הזה אמור לקחת 6-8 דקות. הוסיפו פנימה את האפונה וגרידת הלימון

לסיום

כשהמים בסיר רותחים, הוסיפו מלח. הכניסו את הרביולי במנות, 8 רביולי כל פעם (תלוי בגודל הסיר- חשוב לא להעמיס), ובשלו למידת אל דנטה כ-2-3 דקות. בסיום הוציאו עם כף מחוררת. חזרו על הפעולה עם שאר הרביולי

כשהרביולי מוכנים, הכניסו אותם למחבת עם הרוטב חמאה והקפיצו הכל יחד כדי שהרביולי יספוג את הרוטב והטעמים

שימו את הרביולי על צלחת הגשה, פזרו מעל מעט מעשבי התיבול, פרמז'ן ופלפל שחור. הגישו מייד ובתיאבון

הערות למתכון

כשסיימתם להכין את הרביולי (לפני הבישול), אפשר להקפיא אותם לבישול עתידי. רק סדרו אותם על מגש בשכבה אחת. ברגע שהחלק החיצוני כבר לא מרגיש בצקי (כ-1 שעה) אפשר להעביר אותם לקופסה אטומה או שקית ולהקפיא עד 30 יום