מאפינס תפוחים ללא גלוטן.jpg

הסתיו כבר כאן ומזג האוויר המנחם נותן את אותותיו. החום הכבד כבר מאחורינו וקרירות נעימה מתחילה עוטפת אותנו ומעלה געגועים לשמיכת פוך נעימה ולריח מאפים מתוקים וחמים שימלא את הבית ויקרב את הלבבות

קבלו מתכון מעולה וקל למאפינס אווריריים במיוחד עם הקמח אפייה 1-1 ללא גלוטן שלנו, קמח שהופך כל מתכון ללא גלוטן למשחק ילדים ולא מתפשר על טעם נהדר וגמישות שלא תגלה שהחיטה נעדרת

סוג מתכון: ללא גלוטן, צמחוני/טבעוני

זמן הכנה: 10 דקות

זמן אפייה: 20-25 דקות

כמות : 12 מאפינס

מרכיבים

קמח אפייה 1-1 ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל - 2 כוסות

שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן- 1/3 כוס

סוכר - 3/4 כוס

קינמון - 2 כפיות

אבקת אפייה ללא אלומיניום - 1 כפית

סודה לשתייה טבעי ללא אלומיניום- 1 כפית

ביצה אחת או תחליף הביצים של בוב'ס רד מיל לגרסה הטבעונית

חומץ סיידר תפוחים- 2 כפות

חלב או תחליף חלב טבעוני - 1 כוס

תפוח גדול חתוך- כ-1 כוס

מעט סוכר גס קריסטלי לפיזור מעל המאפינס

אופן ההכנה

חממו תנור ל-180 מעלות ושמנו עם ספריי תבנית 12 מאפינס

בקערה גדולה ערבבו היטב את הקמח, שיבולת השועל, סוכר, קינמון, אבקת אפייה וסודה לשתייה. ערבבו עד לקבלת מרקם אחיד. הוסיפו את הביצה(או תחליף הביצים שהוכן ע"פ ההוראות שעל האריזה), את החומץ ואת החלב. ערבבו היטב. לבסוף הוסיפו את התפוח הקצוץ וערבבו שוב

 הוסיפו את מיקס לתבנית ופזרו באופן אחיד בין 12 המאפינס שבתבנית. פזרו על המאפינס מעט סוכר גס קריסטלי (לא חובה) לאקסטרה מתיקות ומראה מגרה

הכניסו לתנור החם לאפייה של 20-25 דקות או עד שקיסם שתקעתם במאפינס יוצא נקי מבצק

הניחו לתבנית להתקרר כ-10 דקות על השיש לפני השליפה של המאפינס מהתבנית

 

בתיאבון