עוגת ביסקוויטים טירמיסו

כמעט לכל ילד בישראל יש זיכרון נוסטלגי מעוגת ביסקוויטים. זאת העוגה הכי קלה להכנה ואפשר לשתף את הילדים בתהליך כשהם אחראיים לטבילת הביסקוויטים. עכשיו בעזרת המתכון לבצק פריך מתוק של נעמה גאון אפשר לשחזר את הזיכרון המתוק בגרסה ללא גלוטן! כל מה שצריך זה להצטייד בקמח לאפייה 1 -1 ללא גלוטן של בוב'ס (שמחליף קמח רגיל ביחס שווה) ולעקוב אחרי ההוראות במתכון

מרכיבים

ביסקוויט ביתי ללא גלוטן

לביסקוויטים- בצק פריך מתוק

קמח אפייה 1-1 ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל - 300 גרם- 2כוסות ועוד 2 כפות

 אבקת סוכר - 100 גרם - 3/4 כוס ועוד כף

אבקת שקד - 30 גרם - 1/3 כוס ועוד כף

חמאה קרה חתוכה לקוביות - 130 גרם

קורט מלח

ביצה לארג' - 1

לטבילת הביסקוויטים

מים רותחים- 1/2 כוס- 120 מ"ל

קפה נמס מגורען - 1 כף

חלב - 1/2 כוס- 120 מ"ל

לקרם

גבינת מסקרפונה - 250 גרם

שמנת מתוקה להקצפה - 2 כוסות - 500 מ"ל

אבקת סוכר - 1-2 כוס - 60 גרם

תמצית ווניל טבעי(או משחת ווניל) - 1/2 כפית

לציפוי השוקולד

שמנת מתוקה להקצפה - 1/2 כוס + 2 כפות - 150 מ"ל

שוקולד מריר קצוץ - 100 גרם

חמאה - 10 גרם

לעיטור

מעט שוקולד מריר מגורר - לא חובה

בנוסף

תבנית עוגה בגודל 20*20 ס"מ

אופן ההכנה

מתחילים עם הביסקוויטים

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים משטח אפייה או תבנית תנור בנייר אפייה

 

מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי 4\1 ס"מ. בעזרת סכין חותכים מלבנים(הביסקוויטים) בגודל 5*6 ס"מ. מעבירים את הביסקוויטים למשטח האפייה ומחוררים מעט בעזרת מזלג

 

אופים כ-15 דקות, עד שהביסקוויטים מזהיבים מעט. מעבירים לרשת צינון ושומרים בקופסא אטומה עד להרכבת העוגה

 

נוזל טבילת הביסקוויטים

ממיסים את הקפה המגורען במים הרותחים ומוסיפים את החלב. מצננים

מכינים את הקרם

מניחים בקערת מיקסר המצויד בבלון הקצפה את גבינת המסקרפונה. מעבדים במהירות גבוהה, כדקה, עד שהגבינה מתרככת. מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים עד שנוצר קרם אחיד. מוסיפים לתערובת שבקערה את השמנת המתוקה בהדרגה ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב ואחיד. מוסיפים את תמצית הוניל ומעבדים קצרות, עד שהתערובת מתאחדת

הרכבת העוגה

מרכיבים את העוגה

טובלים את הביסקוויטים בנוזל הקפה כחצי דקה, עד שהם מתרככים מעט. מסדרים שכבה חופפת של ביסקוויטים טבולים בתחתית התבנית

משטחים כשליש מכמות הקרם על הביסקוויטים, ואז טובלים סדרה נוספת של ביסקווטים בנוזל הקפה ומסדרים בצורה חופפת מעל לשכבת הקרם. משטחים כשליש נוסף מתערובת הקרם וחוזרים על הפעולות פעם נוספת

עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומקררים כשעה

מכינים את ציפוי השוקולד

מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה. מביאים לסף רתיחה בקלחת את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד שבקערה. ממתינים כדקה וטורפים לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את החמאה וטורפים עד שהיא נבלעת בתערובת ומתקבל קרם אחיד וחלק. מוזגים את תערובת השוקולד על פני העוגה ומשטחים כך שתיווצר שכבה אחידה

מעבירים את עוגת הביסקוויטים למקרר ומקררים כשש שעות לפחות, ורצוי למשך לילה. ניתן לעטר את העוגה בגילופי שוקולד מריר

 מגישים את העוגה קרה. ניתן לשמור אותה במקרר, כשהיא עטופה היטב, עד כארבעה ימים. בתיאבון