כשיש בצק איכותי ופריך שמקבל באהבה כל מילוי שתשימו בו – למה שלא תמלאו אותו בחלווה?הקונדיטורית נעמה גאון שיתפה את המתכון שלה, המבוסס על קמח האפייה 1-1 שלנו, לבצק פריך מתוק ללא גלוטן ושילבה בתוכו מלית ממכרת של חלווה; וככה הגיעו לעולם עוגיות מגולגלות שאי אפשר להפסיק לנשנש

מרכיבים

לבצק הפריך

קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל - 300 גרם- 2כוסות ועוד 2 כפות

 אבקת סוכר - 100 גרם - 3/4 כוס ועוד כף

אבקת שקד - 30 גרם - 1/3 כוס ועוד כף

חמאה קרה חתוכה לקוביות - 130 גרם

קורט מלח

ביצה לארג' - 1

למילוי

ממרח חלווה - 300 גרם

לעיטור

ביצה טרופה - 1

שומשום לבן - 2 כפות

שומשום שחור - 2 כפות

אופן ההכנה

מתחילים עם הבצק הפריך

מניחים בקערת מעבד מזון או מיקסר המצויד בוו גיטרה את הקמח 1+1, אבקת הסוכר, אבקת השקד והמלח. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתחיל להתקבל בצק אחיד

מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומעבדים אותו עד שנוצר בצר אחיד וחלק. יוצרים מהבצק דיסקית שטוחה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר

הכנת העוגיות

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים משטח אפייה או תבנית תנור בנייר אפייה

מחלקים את הבצק הפריך המתוק לשני חלקים

מקמחים מעט משטח עבודה. מרדדים כמחצית מהבצק הפריך למלבן בעובי 4\1 ס"מ ובגודל 20*30 ס"מ. בעזרת כף או פלטה מדורגת מורחים כחצי מכמות ממרח החלווה על מלבן הבצק באופו אחיד

מגלגלים לרולדה מחלקו הרחב של הבצק. מברישים את גליל הבצק במעט מהביצה הטרופה ומפזרים משני סוגי השומשום

פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ ומניחים באופן מרווח על משטח האפייה. חוזרים על הפעולה עם חלקו השני של הבצק

אופים את העוגיות כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. בסיום, מעבירים לרשת צינון

יש לשמור את העוגיות כשהן בקופסה אטומה עד חמישה ימים בטמפרטורת החדר