לחם קלאסי לכל יום ללא גלוטן.jpg

מתכון קל וטעים ללחם ביתי או לחמניות מדהימות עם הקמח לכל מטרה ללא גלוטן (האדום) של בוב'ס רד מיל. הלחם יוצא אוורירי ולא פחות חשוב עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים

מושלם להכנת סנדוויצ'ים מפנקים לילדים או סתם לנשנש עם האוכל כי מי יכול לעמוד מול לחם חם מהתנור

זמן הכנה: 15 דקות

זמן ביניים: 60 דקות

זמן אפייה: 50 דקות

מרכיבים

קמח אפייה לכל מטרה ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל - 3 כוסות ועוד 1/3 כוס- 450 גרם

קסנטן גאם - 3.5 כפיות - 10.5 גרם

סוכר חום או סוכר אחר שאתם מעדיפים - 1/4 כוס - 35 גרם - אפשר להוריד חלק מכמות הסוכר, או להחליף ב-2 כפות של דבש או סילאן

ביצים בגודל לארג' - 2 - אפשר להחליף את הביצים בביצי פשתן, או בתחליף הביצים שלנו

שמן - 1/4 כוס - 60 מ"ל

מים חמים(לא רותחים) כ- 45 מעלות - 1.5 כוסות + 2 כפות - אפשר להחליף 1 כוס מים בחלב

 שמרים יבשים אינסטנט - 2 כפיות ועוד 1/4 כפית

מלח - 1/2 כפית

אופן ההכנה

שמנו תבנית לחם מוארכת בגודל 22*12 ס"מ

בקערה גדולה, ערבבו יחד את כל המרכיבים היבשים, כולל השמרים

בקערה נפרדת, ערבבו את המים (או חלב השקדים והמים), שמן וביצים

הוסיפו את המרכיבים היבשים לקערה הגדולה של המרכיבים היבשים וערבבו היטב עד לקבלת מרקם חלק (אפשר גם במיקסר

**בשלב הזה, אם תרצו להכין לחמניות במקום לחם ראו הערות למטה

העבירו את הבצק לתבנית הלחם, פזרו באופן שווה והחליקו את החלק העליון

כסו את התבנית בניילון נצמד או במגבת נקייה והניחו לבצק לתפוח כ-1 שעה או עד ששהבצק עולה מעט מעל לתבנית. בינתיים חממו תנור ל-190 מעלות

הכניסו לתנור לאפייה של 40-50 דקות או עד שהטמפרטורה הפנימית של הלחם כ-90 מעלות (בעזרת מד חום של בשר). מומלץ לכסות עם נייר כסף לאחר 25 דקות של אפייה במידה והחלק החיצוני של הלחם מתחיל כבר ממש להשחים

בסיום, הוציאו את התבנית לצינון ראשוני של 5 דקות (לפני שמוציאים את הלחם מהתבנית). לאחר הצינון הראשוני, הוציאו את הלחם בזהירות מהתבנית וצננו לחלוטין על רשת מוגבהת בטמפרטורת החדר

הערות למתכון

חשוב להשתמש במים חמים ולא קרים ולהשתדל שכל המרכיבים יהיו בטמפרטורת החדר בזמן השימוש

בסיום, אפשר לאכול את הלחם ל-3 ימים ע"י אריזה שלו לאחר השימוש. ניתן גם להקפיא לשימוש ארוך יותר

**הכנת לחמניות

 לאחר הכנת הבצק, חלקו אותו ע"י כף ועצבו בידיים לכדורים. הניחו אותם על תבנית עם נייר אפייה. כסו בניילון נצמד והניחו להם לתפוח עד להכפלת הגודל של כל כדור. בסיום התפיחה, הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפייה של 15-20 דקות. צננו בטמפרטורת החדר לפני ההגשה

 בתיאבון