אחד מהמתכונים הפופולריים ביותר שלנו הוא עוגיות הארוחת בוקר ללא גלוטן, וזה לא מפתיע. אם יש אפשרות לאכול עוגיות לארוחת הבוקר אני לא מכיר מישהו שיוותר על התענוג

העוגיות הטבעוניות והבריאות הללו הן לא עוגיות סטנדרטיות , מלאות בכל טוב של חומצות שומן טובות, הרבה חלבון, כמה ממזונות העל המובחרים ביותר וטעם מתוק וממכר, העוגיות הללו יהפכו מהר מאוד לדרך המועדפת עליכם להתחיל את היום

סוג מתכון: ללא גלוטן, טבעוני

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול:15 דקות

כמות :10 עוגיות

חומרים

כוס שיבולת שועל ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל

כוס קמח שקדים

כוס פתיתי קוקוס לא מומתקים

כפית קינמון טחון 

כפית אבקת אפייה

כפית סודה לאפייה

כפית מלח

ביצי פשתן - ראו הוראות הכנה בהערות למטה flax eggs

כוס שמן קוקוס מומס

כוס חמאת בוטנים טבעים

כוס סירופ מייפל

כפית תמצית ווניל

כוס זרעי דלעת ללא קליפה

כוס צימוקים או חמוציות

כוס אגוזי מלך קצוצים

כפות זרעי צ'ייה

 

1

1/2

1/2

1

1/2

אופן ההכנה

2

1/4

1/2

1/2

1/3

1/3

1/4

1/4

1/4

2

1

לחמם תנור ל-180 מעלות

בקערה בגודל בינוני יש לערבב שיבולת שועל ללא גלוטן, קמח שקדים ללא גלוטן, פתיתי קוקוס, קינמון, אבקת אפייה, סודה לאפייה ומלח

הכנת ביצי פשתן- ראה הערות למתכון למטה- flax eggs

בקערה קטנה יש לערבב ביצי פשתן, שמן קוקוס, חמאת בוטנים, סירופ מייפל ותמצית ווניל

הוסיפו את המרכיבים הרטובים ויבשים וערבבו היטב הכל יחד

הוסיפו את זרעי הדלעת, חמוציות, אגוזי מלך וזרעי צ'ייה

הכינו כדור מכ-1/4 כוס בצק ושימו על נייר אפייה. להמשיך ולעגל בצק לכדורים עד לסיום הבצק. יש ללחוץ בעדינות את הכדורים ולאפות 12-15 דקות עד להשחמה קלה

להוציא מהתנור ולצנן את העוגיות כ-10 דקות על נייר אפייה לפני שמעבירים לצינון מלא על רשת מוגבהת

לאחסן בקופסה אטומה עד 5 ימים

.1

.1

.2

.3

.4

.5

.6

.7

.8

הערות למתכון

כדי להכין ביצת פשתן אחת: ערבבו 1 כף זרעי פשתן עם 3 כפות מים עד לקבלת תערובת סמיכה וקרמית