טורטיית תירס אורגנית
להכנה מהירה

אוכל מקסיקני תמיד מעלה חיוך, יש משהו כיפי ומרענן במילוי טורטייה בכל מה שטעים, שכבות שכבות של טעמים, החמיצות העדינה של הליים, החריפות של הצ'ילי או הטבסקו בשילוב עם ירקות טריים ונתח עסיסי של דג, עוף או אבוקדו מפנק. מארוחה מקסיקנית כולם יוצאים מרוצים, כי יש אפשרות לכל אחד לבטא את הטעם שלו

עם המסה הרינה של בוב'ס רד מיל, קל מאוד להכין טורטייה אורגנית מסורתית מתירס מלא, שלא עבר הנדסה גנטית, הטחון עם ליים באבן קוורץ למרקם מושלם שלא יבייש אף סבתא מקסיקנית

סימון מוצר אורגני

סוג מתכון: מקסיקני, צמחוני/טבעוני

זמן הכנה: 8 דקות

זמן ביניים: 30-60 דקות

 זמן בישול: דקות בודדות

כמות : ל-6 סועדים

חומרים

כוס אחת של קמח טורטיות אורגני מסה הרינה של בוב'ס רד מיל

רבע כפית מלח ים

שלושת רבעי כוס מים חמים- לא רותחים

אופן ההכנה

יש לערבב בקערה את קמח הטורטיות(מסה הרינה) ואת המלח. בהדרגה תוך ערבוב להוסיף את המים לקמח. הבצק אמור להיות מוצק וקפיצי, לא יבש ולא דביק. כמו בהכנת כל בצק, במידה ויצא לכם קצת יבש להוסיף מעט מים ובמידה ויצא דביק כדאי להוסיף מעט קמח טורטיות

לכסות את הקערה במגבת רטובה ולתת לבצק לנוח עד 1 שעה- אפשר להתחיל לעבוד עם הבצק כבר אחרי 10 דקות וזה תלוי בלוח הזמנים שלכם, ההמלצה היא כ-1 שעה

לחמם מחבת לחום בינוני-גבוה, אם יש מחבת כבדה עדיף. יש להכין מהבצק כדורים בגודל של כדור פינג פונג- בערך קוטר  ס"מ. עכשיו צריך למעוך את הכדורים ליצירת טורטיות שטוחות- במידה ויש בבית מכשיר לחיצה לטורטייה אתם מסודרים, במידה ואין זו ממש לא בעיה- מניחים את כדור הבצק על נייר אפייה ומכסים אותו בנייר אפייה נוסף, בעזרת סיר/קרש חיתוך/מחבת לוחצים ומשטחים את הכדור. הטורטייה אמורה להיות כ-15 ס"מ קוטר

את הטורטייה מחממים על המחבת כ-1 דקה לכל צד, הטורטייה אמורה להשחים מעט, וכשמוכן מניחים על צלחת ומכסים במגבת

אופן ההגשה

באמת שאפשר להגיש לצד הטורטייה כל מה שאוהבים ורוצים. בכל זאת אנחנו מביאים לכם המלצה שלנו למילוי טורטייה בטעמים שקשה לסרב להם

סלסת עגבניות ביתית המורכבת מעגבניות בשלות קצוצות, שום כתוש, פלפל חריף, כוסברה, מלח ים ופלפל גרוס

פילה דג לבן מטוגן/בתנור חתוך לפרוסות קטנות או אבוקדו בשל לגירסה הטבעונית

 לפזר על הכל כרוב סגול טרי חתוך לרצועות, פלפל אדום מתוק קצוץ וטבעות בצל סגול טרי

בסוף לסחוט קצת ליים או לימון וכמה טיפות של טבסקו חמוץ חריף

בתיאבון