פנקייק הולנדי ללא גלוטן.jpeg

אפרסקים בשלים בשיא העונה מחובקים עם גרידת לימון טרי הם הכוכבים של הפנקייק ההולנדי הנהדר הזה

כמו שאתם רואים זה לא ממש פנקייק אלא יותר כמו פאי חלומי ואוורירי שלא מצריך עבודה קשה

קל להכין לבראנץ' מפנק ללא גלוטן או אם בא לכם לפרגן לחברים עם קינוח מהסרטים נסו את המתכון הזה שימלא לכם את הבית בריחות מגרים ורכים של קיץ מתוק

סוג מתכון: ללא גלוטן, צמחוני/טבעוני

זמן הכנה: 20 דקות

זמן אפייה: כ-20 דקות

כמות : 4-6 מנות

מרכיבים

כוס קמח אפייה 1-1 ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל

ארבע ביצים בטמפרטורת החדר או תחליף הביצים של בוב'ס רד מיל לגרסה הטבעונית

חצי כוס סוכר חום דק ואיכותי

כוס חלב שמן או חלב סויה/שקדים לגרסה הטבעונית

כפית תמצית ווניל טבעי

שלוש כפיות גרידת לימון טרי

רבע כפית מלח

חמאה 100 גרם לא מלוחה או תחליף חמאה לגרסה הטבעונית

שישה אפרסקים בשלים ומתוקים​ חתוכים לפלחים

כף דבש טהור או סירופ מייפל לגרסה הטבעונית

על ההולנדי

שליש כוס שקדים קלויים ופרוסים

כף אבקת סוכר

כמה פלחי לימון לסחיטה

קצפת- למי שרוצה ללכת עד הסוף

אופן ההכנה

חממו תנור ל-220 מעלות. ערבבו היטב בקערה קטנה את הביצים, הסוכר, החלב, הווניל וגרידת הלימון​, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד

בקערה גדולה נפרדת ערבבו את קמח האפייה 1-1 ללא גלוטן ומלח. הוסיפו התערובת הרטובה וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה

חממו מחבת ברזל(עדיף מחבת שיכולה להיכנס לתנור)על להבה בינונית והוסיפו את החמאה. כשהחמאה נמסה הוסיפו את האפרסקים החתוכים ואת הדבש. טגנו למספר דקות(2-3 דקות) עד שהאפרסק מתרכך מעט ומקבל קצת צבע

שיפכו את התערובת מהקערה על האפרסקים והכניסו לתנור החם לאפייה של 20-25 דקות עד לקבלת גוון חום זהוב

הוציאו את המחבת מהתנור ופזרו מעל את השקדים הפרוסים, את אבקת הסוכר וסחטו את פלחי הלימון לפי הטעם

חתכו לפרוסות יפות והגישו חם עם קצפת עם הלכתם עד הסוף

הערות למתכון

אפשר ואפילו רצוי להשתמש באפרסקים שנשארו לכם במקרר והתרככו למידה שכבר לא בא לכם לאכול אותם- הם הכי מתוקים