עוגת אפרסק הפוכה
ללא גלוטן

מתכון מנצח לעוגת אפרסק הפוכה ללא גלוטן שאתם פשוט חייבים לנסות. כשתגישו אותה תרגישו גאווה ביצירה המושלמת שלכם. כשתטעמו אותה, תבינו כמה באמת יצא לכם טוב. מתכון מנצח לעוגה שכל אחד יתענג עליה. טעם עשיר, מרקם מעולה, אפרסקים קלילים שמקפיצים את הפה
 

סוג מתכון: ללא גלוטן,  ללא סויה, צמחוני

זמן הכנה: 30 דקות

זמן אפייה: 30-40 דקות

רכיבים לזיגוג/שכבת הפרי

שלוש כפות חמאה

רבע כוס סוכר חום

שלוש כוסות אפרסק קלוף ופרוס

כוס אוכמניות

רכיבים לעוגה

כ-170 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

שלושת רבעי כוס סוכר

שתי כוסות קמח אפייה 1-1 ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל

כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

חצי כוס חלב

שתי ביצים - או תחליף הביצים של בוב'ס רד מיל

שתי כפיות תמצית וניל טבעי

אופן ההכנה

חממו תנור ל-180 מעלות והכינו את הפירות

בלילת העוגה

ערבבו יחד בקערה את הקמח 1-1, אבקת האפייה וקצת מלח

הכניסו לקערה את החמאה והסוכר, ערבבו במיקסר עד ליצירת מרקת אוורירי-כ-2 דקות

הוסיפו את הווניל והביצים אחד אחרי השני וערבבו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. הוסיפו חצי מתערובת הקמח, את החלב ואז את שאר הרכיבים היבשים תוך כדי ערבוב. שימו לב לא לערבב יתר על המידה, כך שהחמאה והקמח לא נעשים אחידים לגמרי

 

הזיגוג/שכבת הפרי

המיסו חמאה בכלי אפייה מברזל בקוטר 25 ס"מ על כיריים בחום בינוני-גבוה

הוסיפו סוכר חום, ערבבו והביאו לרתיחה איטית. ערבבו 2-4 דקות עד לקבלת תערובת עבה וחלקה והסירו מהכיריים

הרכבת העוגה

סדרו את הפירות בתחתית הכלי ושטחו את בלילת העוגה על הפירות

הכניסו לתנור החם לאפייה של 30-40 דקות, או עד שהחלק העליון של העוגה הופך חום זהבהב, צדדי העוגה מתרחקים מהכלי וקיסם שתקעתם יוצא נקי. הוציאו את העוגה מהתנור והניחו לה להצטנן מעט על רשת מוגבהת(שימו לב לא לצנן ליותר מדי זמן כי ברגע שהעוגה תתקרר יהיה מאוד קשה להוציא אותה מהכלי בשלמותה). העבירו סכין בין העוגה לדפנות הכלי. הניחו את צלחת ההגשה על העוגה ובזהירות הפכו את העוגה על הצלחת. בעדינות הסירו את כלי האפייה והנה לכם יצירת אומנות שעשיתם בעצמכם! בתיאבון

הצטרפו לניוזלטר שלנו
משווק בבלעדיות בישראל ע"י
חברת בוב'ס רד מיל לוגו

שירות לקוחות

פניות בהודעת וואטסאפ
053-2449994
info@bobsredmill.co.il 

  • Facebook
  • Instagram