לחם קינואה ללא גלוטן

כדאי שתשמרו את המתכון הזה ממש צמוד אליכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא! לחם קינואה עמוס בדברים טובים והכי חשוב-הוא ללא גלוטן
וכל כך קל להכנה שלא תאמינו

 השילוב המרענן של קמח הקינואה והסיידר מבטיח תוצאות מעולות כמו לחם שמרים רק בזמן הרבה יותר קצר. קמח אפייה 1-1 ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל, כמו תמיד, ייתן תוצאה אוורירית ונעימה בפנים ולא פחות חשוב מרקם קריספי ומגרה מבחוץ...פשוט מוש-לם

אתם חייבים לנסות

סוג מתכון: ללא גלוטן, ללא חלב, ללא סויה, צמחוני/טבעוני

זמן הכנה: 15 דקות

זמן אפייה: 60 דקות

כמות : כ-12 מנות לחם

חומרים

1/2

כוסות קמח אפייה 1-1 ללא גלוטן

כפות קינואה

כוס מים חמים

כוס קמח קינואה

כף שטוחה של אבקת אפייה ללא אלומיניום

כפית מלח

כפית אבקת סודה לשתייה טבעית

ביצים גדולות או תחליף הביצים שלנו לגרסה הטבעונית

כפות חומץ סיידר תפוחים

כוס סיידר אלכוהולי או סודה- ראה הערות למתכון

1.5

2

1/2

3/4

1

1/4

2

2

1

אופן ההכנה

יש להשרות את הקינואה במים לכ-15 דקות, בזמן שמכינים את שאר המרכיבים ללחם

חממו תנור ל-200 מעלות. הכינו תבנית אלומיניום מוארכת(באורך של כ25 ס"מ) ורססו במעט שמן

בקערה גדולה, יש לערבב היטב את הקמח אפייה 1-1 ללא גלוטן, קמח הקינואה, אבקת האפייה, מלח ואבקת סודה לשתייה. לאחר מכן, הוסיפו את הביצים, חומץ סיידר תפוחים ו-3/4 כוס מהסיידר האלכוהולי וערבבו היטב עם מרית גומי. הוסיפו בהדרגה, כף אחרי כף, את שארית הסיידר האלכוהולי וערבבו היטב(אמורה להיווצר תערובת בעלת מרקם חמאתי וסמיך). נקזו היטב את הקינואה המושרית ממים והוסיפו לבצק הכל חוץ מ-2 כפיות קינואה שנשאיר בצד. ערבבו היטב. הכניסו את הבצק באופן שווה לתבנית ופזרו מעל את הקינואה שהשארנו בצד

הכניסו לתנור שחומם מראש לכ-1 שעה או עד אשר מתקבל צבע חום זהוב. בסיום צננו על רשת מוגבהת לפני החיתוך ובתיאבון

 

.1

.1

.2

.3

.4

הערות למתכון

אפשר להשתמש בכל סיידר שרוצים, במידה ובחרתם להשתמש במי סודה רצוי להוסיף גם כפית סוכר לאיזון הטעמים והמרקם