אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

קרמבו מטריף ללא גלוטן

ישראלי ממוצע אוכל 9 קרמבואים בשנה, אבל אחרי שטועמים מהקרמבו ללא גלוטן שלנו, יש לנו הרגשה שהסטטיסטיקה תשתנה ומספר הקרמבואים הנטרפים יגדל דרמטית. קבלו מתכון אליפות של מירי משה לבסיס עוגיות פריך שמכינים עם קמח האפייה 1-1 של בוב'ס רד מיל בתוספת מרכיב סודי ששומר את בצק העוגיות גמיש ורך.

 

סוג מתכון: ללא גלוטן, צמחוני/טבעוני

זמן אפייה: 10-13 דקות

כמות : 25-35 עוגיות קרמבו- תלוי בקוטר

 

רכיבים 

עוגיות

קצפת חלבונים

 

ציפוי שוקולד

  • שוקולד מריר איכותי ללא גלוטן- 300 גרם
  • שמן קנולה – 2 כפות
 
 

 

אופן ההכנה

העוגיות

מחממים את התנור ל-180 מעלות

 

במעבד מזון - שמים את הקמח, 1/4 כוס סוכר, קוביות חמאה ואבקת אפייה, 2 כפות חלב או מיץ תפוזים, מעבדים לתערובת פירורית בפולסים קצרים. מוסיפים חלמונים וסילאן. ממשיכים לעבד לכמה שניות בפולסים קצרים עד לקבלת בצק רך גמיש ואחיד. עוטפים את הבצק העגול בנייר נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה או לרבע שעה למקפיא

 

חוצים את הבצק לחצי לעבודה ואת החצי השני שומרים במקרר. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעובי חצי ס״מ בערך. קורצים עיגולים וחוזרים על הפעולה עם חצי הבצק השני

 

מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-13 דקות או עד להזהבה. מוציאים ומצננים.

 

קצף החלבונים

בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר. מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים בבישול (בלי לערבב) עד שהסירופ מסמיך. (בין 7 ל-10 דקות). לקראת סיום הבישול מתחילים עם הקצפת החלבונים במיקסר על מהירות הגבוהה ביותר ל-2 דקות עד לקבלת קצף לבן ׳עננים׳ - תוך כדי ההקצפה מוזגים את הסירופ הרותח בזרם דק לחלבונים (זהירות, זה חם מאד). ממשיכים להקציף במשך 10 דקות או עד שהקערה נעימה למגע

 

מעבירים את הקצף לשק זילוף גדול עם פיה עגולה וחלקה. מזלפים גבעה או בשכבות על כל עוגייה. מכניסים להקפאה במשך 20 דקות להתייצבות הקצף.

 

 

ציפוי שוקולד

מוציאים מהמקפיא וזוללים בהנאה רבה

 

הערות

 

שומרים את הקרמבו על מגש או בקופסה רחבה במקרר.

אין לוותר על הסילאן בהכנת העוגיות - הוא תורם לגמישות ולרכות של הבצק.
חשוב לשמור על הבצק קר בזמן הכנת העוגיות, זה עוזר ברידוד הבצק והחיתוכים.