אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

רוגלעך תאנים ואגוזים

אם מעולם לא הכנתם רוגלעך בבית, כדי להתחיל עם אלו! מאפים חלומיים מלאים בריבת תאנים, אגוזי מלך וקינמון שימלאו לכם את הבית בריחות מתוקים של חורף עם הקמח האורגני הייחודי שלנו התוצאה היא בצק נעים לעבודה שטופח למאפה מדהים שעושה נעים בבטן. מתכון פשוט להכנה שגם הילדים ירצו לעזור ולגלגל כמה משולשי אושר מתוקים.

 

זמן הכנה: 35 דקות

זמן ביניים: 1 שעה

זמן אפייה: 35-45 דקות

כמות : 32 רוגלעך

 

רכיבים

 

בצק

- חמאה לא מלוחה קרה וחתוכה לקוביות - 1 כוס

- גבינת שמנת קרה - 220 גרם

- תמצית וניל טבעי - 1 כפית

קמח חיטה אורגני של בוב'ס רד מיל - 2 כוסות

- הל טחון - 1.5 כפית

- מלח - 0.5 כפית

 

מילוי

- ריבת תאנים ללא תוספת סוכר - כ-350 גרם

- אגוזי מלך טחונים - 1 כוס

- קינמון טחון - 2 כפיות

 

מעל הרוגעלך

- ביצה - 1

- שמנת מתוקה שמנה - 1 כף

- סוכר גס לפיזור מעל - 2 כפות

 
 

אופן ההכנה

לקערת מיקסר עם מערבל בצק, הוסיפו את החמאה, גבינת שמנת, ווניל. הפעילו על מהירות נמוכה-בינונית עד שהכל מתערבב טוב אבל התערובת עדיין עם גושים בגודל אפונה- בערך שתי דקות. גרדו פנימה עם מרית את התערובת שנדבקה לדפנות. הוסיפו את הקמח, הל, ומלח והפעילו את המיקסר על מהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה

הוציאו את הבצק על משטח מקומח קלות, וחלקו את הבצק לשתי חלקים שווים. עצבו את הבצק לצורת דיסקית עגולה, כ-2.5 ס"מ עובי. עטפו כל דיסקית בניילון נצמד והכניסו למקרר עד לקירור של הבצק, כ-1 שעה.

 

חממו תנור ל-180 מעלות

פרסו שני ניירות אפייה

בקערה קטנה ערבבו היטב ביצה ושמנת והניחו בצד

הוציאו בצק אחד מהמקרר והניחו על משטח מקומח קלות. פתחו את הבצק לעובי של כחצי ס"מ. חיתכו עיגול בקוטר של כ-30 ס"מ- אפשר בעזרת צלחת

מרחו חצי מריבת התאנים באופן שווה על הבצק והשאירו קצוות של כ-2.5ס"מ ללא ריבה. פזרו באופן שווה מעל הריבה את הקינמון ואז חצי כוס מהאגוזים. עם הידיים לחצו בעדינות את האגוזים על הבצק. חיתכו את הבצק העגול ל-16 משולשים שווים- כמו פיצה

מהחוץ פנימה, גלגלו בעדינות את משולש הבצק ליצירת צורת הרוגלעך, והניחו על נייר האפייה תוך שמירה על מרווחים של כ-3 ס"מ אחד מהשני

הוציאו את הבצק השני מהמקרר וחיזרו על אותה שיטת עבודה.

הברישו בעדינות את הרוגלעך המגולגלים ופזרו את הסוכר מעל.

הכניסו לתנור החם לאפייה של 35-45 דקות, עד לקבלת גוון חום-זהוב. מומלץ להחליף בין מיקום התבניות בתנור לאחר כ-20 דקות לאפייה שווה

 

הוציאו את הרוגלעך המוכנים וצננו על השיש כ-5 דקות בלי להוציא מהתבנית עדיין. הסירו את הרוגלעך מהתבנית וצננו לחלוטין על רשת מוגבהת.