אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

פיצה עשירה ללא גלוטן

כשזה נוגע לפיצה אנחנו מאמינים שלא צריך לעבוד קשה מדי – אפשר אפילו להזמין אורחים ולהכין את הפיצה יחד איתם! ברגע האחרון כל אחד יכול לזרוק על הבצק את התוספות שהוא הכי אוהב ותוך אפייה קצרה יש לכם פיצה ביתית בלי כמעט שום מאמץ. הנה המתכון לפיצה ללא גלוטן של מירי משה על בסיס הקמח העשיר של בוב'ס רד מיל, שהופך בקלות לבצק איכותי שלא דורש התפחה או התעסקות וזמן אפייה קצר של עד 15 דקות במקסימום.

 

מרכיבים לשתי פיצות גדולות

לבצק

  •  קמח אפייה לכל מטרה ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל - 3 כוסות
  •  מים חמים מאוד- כ-120 מעלות - 3/4 כוס
  •  שמרים יבשים - 1.5 כפיות
  •  מלח - 1 כפית
  •  סוכר - 1 כפית שטוחה
  •  ביצים - 2 בגודל לארג'
  •  שמן זית - 1 כף
  •  חומץ - 1 כפית
  •  מומלץ להוסיף 1.5 כפיות של קסנטן גאם על כל כוס קמח - לא חובה

 

רוטב פיצה

  •  עגבניות מרוסקות מקולפות - 1 קופסה
  •  רסק עגבניות - 3 כפות
  •  שיני שום קצוצות גס - 4-5 שיניים
  •  מלח, פלפל ואורגנו
  •  גבינות ותוספות
  •  צרור בזיליקום טרי
  •  גבינת מוצרלה מגוררת - 200 גרם
  •  גבינה צהובה מגוררת - 100 גרם
  •  זיתים, פטריות, עגבניות שרי, בצל סגול וכל מה שבא לכם

אנחנו השתמשנו בגבינת מוצרלה ובגבינה צהובה, אבל אתם מוזמנים להשתמש בכל גבינה שאתם אוהבים, כך גם לגבי התוספות שעל הפיצה - הכל הולך

 

 

אופן ההכנה

הבצק

בקערה קטנה מערבבים מים חמים, סוכר ושמרים - (אין צורך לערבב יותר מדי) במשך 5 דקות או עד שהמרקם נעשה עם קצף קל. 

במיקסר עם וו לישה, שמים את הקמח לכל מטרה ללא גלוטן של בוב'ס, ביצים, שמן זית, חומץ ואת תערובת השמרים. מערבבים הכל יחד במהירות נמוכה למשך כמה דקות או עד שהבצק נעשה אחיד. המרקם צריך להיות גמיש ומעט דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, רצוי לשמן מעט גם את הבצק ומכסים במגבת ל-20 דקות.

הרוטב

מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות.

בסיר קטן מטגנים בשמן זית את השום הקצוץ גס לדקה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות והרסק, מתבלים לפי הטעם ולאחר רתיחה קלה מבשלים על אש נמוכה - 5-7 דקות.

חוצים את הבצק ל-2, מקמחים מעט את משטח העבודה ואת הבצק. מרדדים את החצי הראשון של הבצק לעובי של חצי ס״מ ומניחים בעדינות על תבנית מחוררת לפיצה ששימנו מראש (כדי שהבצק לא ידבק) או על נייר אפייה.​

מורחים את הרוטב בנדיבות, מפזרים גבינות על כל הפיצה באופן אחיד ומעל מפזרים את התוספות שאוהבים, וכל תוספת שאוהבים. מזלפים מעל הכל מעט שמן זית, ומכניסים לתנור החם למשך 13-15 דקות או עד שהבצק מסביב נעשה שחום והגבינה נמסה.

בסיום האפייה מפזרים מעל בנדיבות עלי בזיליקום טריים ונותנים לפיצה לפחות דקה להצטנן מעט לפני ההגשה ובתיאבון.

 

 

 

הערות

לפני שמתחילים לעבוד על הבצק, מומלץ להכניס אותו למקרר לפחות לרבע שעה, מה שעוזר לו להיות יותר נוח לעבודה.
במידה ומרקם הבצק מרגיש דביק מדי, יש להוסיף מעט קמח עד שהוא נעשה נוח לעבודה. אם המקרה הפוך(הבצק יבש מדי) יש לזלף על הבצק מעט שמן זית.

חשוב להכניס את הפיצה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ולא פחות. ואם אתם אוהבים את הקריספיות יש אפשרות להשאיר לעוד דקה נוספת מהזמן שציינתי קודם זה יהיה מעולה במיוחד.
יש אפשרות להחליף את הקמח לקמח אפייה 1-1 של בוב'ס רד מיל שהוא קמח קצת פחות כבד ועשיר.