אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

עוגת דבש ללא גלוטן

ראש השנה בפתח ואנחנו שמחים לשתף אתכם במתכון מתוק וטעים במיוחד של עוגת דבש מדהימה ללא גלוטן. עוגה עם מרקם עשיר, הנמסה בפה בכל ביס, שתשאיר לאורחים או למארחים שלכם טעם של עוד. אף אחד לא ינחש שהעוגה היא ללא גלוטן- באחריות. בוב'ס רד מיל מאחלים לכל בית ישראל שנה טובה ומתוקה מדבש.

 

סוג מתכון: ללא גלוטן, צמחוני/טבעוני

זמן הכנה: 20 דקות

זמן אפייה: כ-75 דקות

כמות: 12-16 מנות

 

 

מרכיבים

אופן ההכנה

חממו תנור ל-165 מעלות ושמנו היטב תבנית עגולה עם חור - תבנית בבקה.

לכוס מים רותחים הוסיפו את הקפה נמס וערבבו. לאחר 2-3 דקות של צינון הוסיפו את אבקת הסודה לכוס וערבבו היטב, עד ליצירת בועות בכוס.

 

ערבבו בקערת מיקסר גדולה את הביצים, הסוכר, הדבש, השמן ומיץ הלימון​ למשך כ-3 דקות או עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.

בקערה בינונית נפרדת ערבבו את קמח האפייה 1-1 ללא גלוטן וכל שאר המרכיבים, חוץ מאבקת הסוכר.

הפעילו את המיקסר עם התערובת הרטובה על מהירות נמוכה והוסיפו בהדרגה מתערובת הקמח ומתערובת הקפה - לסירוגין - עד לקבלת תערובת אחידה ורטובה- אפילו נוזלית, היזהרו לא ללוש יותר מדי.

מלאו את התבנית בתערובת באופן שווה והכניסו לתנור שחומם מראש ל-165 מעלות לכ-75 דקות. בגלל השוני בין תנור לתנור, חשוב לבדוק לאחר שעה את העוגה ע"י דקירה בקיסם, כאשר אם הוא יוצא נקי זה אומר שהעוגה מוכנה.

 

בסיום האפייה הוציאו מהתנור והניחו לעוגה להצטנן 15-30 דקות בטמפרטורת החדר.

 

קחו צלחת עגולה גדולה, הניחו מעל התבנית והפכו אותה.
חשוב לפזר את הסוכר רק לאחר צינון מלא של העוגה ולא כשהיא חמה - בתיאבון ושנה טובה ומתוקה.

 

הערות למתכון

חשוב להצטייד בתבנית עגולה גדולה עם חור במרכז (בבקה), ובמידה ואין לכם כדאי להצטייד ב-3 תבניות מוארכות סטנדרטיות.

 

המתכון הוא תוצאה של שיתוף פעולה של בוב'ס רד מיל עם האתר www.goodforyouglutenfree.com