אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

מאפינס בהתאמה אישית ללא גלוטן

ארוחת בוקר קטנה, נשנוש בין הארוחות, חטיף בריא לילדים או סתם חטיף מפנק לצד הקפה - המאפינס ללא גלוטן האלה מעולים לכל צורך לאורך כל היום. והבונוס? אפשר לשחק עם התוספות איך שמתחשק ולהכניס רק מה שאוהבים, פינוקים קטנים כמו: אגוזים, פירות יער, פירות מיובשים, קוקוס, שוקולד צ'פס... הכל הולך והכל יצא טעים בטירוף. על הדרך קבלו עושר של סיבים תזונתיים מהשיבולת שועל שלנו שיספקו אתכם לאורך שעות היום.

 

סוג מתכון: ללא גלוטן, צמחוני/טבעוני

זמן הכנה: 10 דקות

זמן אפייה: 20-23 דקות

כמות: 15 מאפינס

 

מרכיבים

אופן ההכנה

חממו תנור ל-180 מעלות. שמנו תבנית מאפינס עם שמן קוקוס או שמן צמחי.

במעבד מזון טחנו בפולסים 1.5 כוסות של שיבולת שועל, עד לקבלת מרקם דמוי קמח. אפשר פשוט להחליף בקמח שיבולת שועל.

מעכו את הבננות עם מזלג או במעבד מזון, עד לקבלת מרקם ללא גושים.

העבירו את הבננות לקערת מיקסר גדולה והוסיפו את הביצים, המייפל, חלב ותמצית וניל וערבבו היטב. הוסיפו את המרכיבים היבשים, כולל השיבולת שועל הטחונה וכוס שיבולת שועל מלאה לא טחונה וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. הניחו לתערובת לכ-10 דקות כדי שהשיבולת שועל תספוג את הנוזלים.

חלקו באופן שווה את התערובת לתבנית המאפינס והכניסו פנימה את כל התוספות שאתם רוצים - פשוט פזרו את התוספות ודחפו מעט פנימה בעדינות.

פזרו מעל את שתי כפות השיבולת שועל ששמרנו ולחצו מעט כדי שהכל ידבק.

הכניסו לתנור לאפייה של 20-23 דקות, כאשר קיסם שנכניס למרכז המאפינס יצא נקי נדע שזה מוכן. הוציאו מהתנור וצננו בטמפרטורת החדר כ-20 דקות לפני שמוציאים את המאפינס מהתבנית.

הוציאו את המאפינס והמתינו עוד קצת לצינון מלא.

 

לבריאות

 

המתכון נערך בשיתוף פעולה עם Kim's cravings