אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

פיצה אוורירית ללא גלוטן

קבלו מתכון לפיצה אוורירית ולוהטת ללא גלוטן, כמו באיטליה️. פיצה טובה היא אחד המאכלים האהובים על כולנו, אבל כשמדובר על פיצה ללא גלוטן לרוב אנחנו מתאכזבים ומסתפקים בחיקוי לא מוצלח במיוחד. היום אנחנו משנים את הכללים ומביאים לכם מתכון קל הכנה לבצק פיצה ללא גלוטן שיעיף אתכם לנאפולי עם כל ביס... המתכון לא מצריך מכם ערבוב קמחים מפרך והמון מצרכים, אלא רק כמה שלבים פשוטים... ובתיאבון.

 

סוג מתכון: ללא גלוטן, צמחוני/טבעוני

זמן הכנה: 15 דקות

זמן המתנה: 120 דקות

זמן אפייה: 20 דקות

כמות: 8 משולשים

 

לבצק

  •  שתי כוסות (280 גרם) קמח אפייה 1-1 ללא גלוטן
  •  כוס מים חמים
  •  שתי כפיות ורבע של שמרים יבשים
  •  חצי כפית דבש, סילאן או אגבה לפיצה טבעונית
  •  כפית מלח
  •  שלוש כפות שמן זית
  •  שתי כפיות פולנטה לא מבושלת 

על הפיצה

רוטב עגבניות

מי שרוצה להשקיע ולהכין רוטב עגבניות ביתי יש להכין 3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות, 3 שיני שום, כוס עלי בזיליקום טריים, חצי כפית סוכר, כפית מלח, כף רסק עגבניות וכפית אורגנו מיובש - הוראות הכנה מהירה בהערות למטה.

גבינה - יש להכין לפחות 300 גרם גבינה מגוררת שאתם אוהבים או גבינה טבעונית לפיצה טבעונית.

מעבר לזה אפשר להוסיף כל תוספת שאוהבים כמו: פטריות, זיתים, פלפל חריף ועוד.

 

אופן ההכנה

מתחילים בערבוב השמרים, המים והדבש בקערת המיקסר, אחרי ערבוב קצר תנו לתערובת לנוח חמש דקות כדי שהשמרים יכנסו לעבודה.

הוסיפו את הקמח, המלח ושמן הזית וערבבו במיקסר בעדינות כ-60 שניות עד אשר התערובת אחידה. גרדו את השאריות מדפנות הכלי כדי לוודא שכל המרכיבים מעורבבים יחדיו.

פזרו את הפולנטה על כלי האפייה - הפולנטה גם מונעת הדבקות וגם תורמת למרקם החיצוני הקרנצ'י. מקמו את כדור הבצק במרכז ושטחו אותו עם הידיים עד לכיסוי הכלי והגעה פריסה הרצויה. השמן בבצק ימנע מהבצק מלהידבק לכם לידיים. בפיצה ללא גלוטן, חשוב לא ללוש את הבצק יתר על המידה, במיוחד לאחר התחלת התפיחה, ולכן מומלץ לעצב את הבצק לצורה הסופית לפני התפיחה, בדרך זו אנחנו לא מתעסקים שוב עם הבצק לאחר התפיחה. יש לכסות את הבצק בניילון ניצמד ולתת לו לתפוח כ-1.5-2 שעות. הוא לא יתפח הרבה אבל אתם תראו עלייה בנפח.

בסיום התפיחה יש להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לאפייה ראשונה של 10-12 דקות (זהו שלב חיוני להבטיח שהבצק יהיה אפוי לחלוטין). בסיום השלב הראשון, כאשר הבצק אפוי למחצה הוציאו את הבצק מהתנור, והגבירו את החום ל- 230 מעלות.

הוסיפו את הרוטב, הגבינה והתוספות (מה שאוהבים) והכניסו לאפייה נוספת של 8-12 דקות או עד שהגבינה מבעבעת וקצת זהובה. הוציאו מהתנור והגישו חם... בתיאבון!

 

הערות למתכון

הכנת רוטב העגבניות הטרי - לחמם מחבת עם שמן זית, לכתוש את השום ולהוסיף למחבת. אחרי דקה להוסיף את העגבניות ולבשל מספר דקות. בהמשך אנחנו מוסיפים את רסק העגבניות, אורגנו, מלח, פלפל ונגיעה של סוכר וממשכים לבשל עוד מספר דקות תוך ערבוב. מוסיפים את הבזיליקום הטרי ומורידים מיד מהאש. כדאי לתת לרוטב לנוח כמה דקות להתגבשות הטעמים ולמרוח בנדיבות על הבצק.