אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

לביבות תפו"א אפויות. טבעוני, ללא גלוטן

מתכון ללביבות אפויות שאפשר להכניס כבר עכשיו לתפריט (לא רק בחנוכה!), הן הרבה יותר בריאות, הן אפויות ולא מטוגנות, מכילות פשתן עשיר בסיבים תזונתיים ואומגה 3 ולא דורשות התעסקות ארוכה. מומלץ להכפיל את הכמות במתכון, כי ברגע שמתחילים לנשנש אותן קשה מאוד להפסיק.

 

סוג מתכון: ללא גלוטן, טבעוני

זמן הכנה: כ-20 דקות

זמן אפייה: כ-30 דקות

כמות: 12 לביבות

 

רכיבים

 

הכנה

חממו תנור ל- 200 מעלות

בקערה גדולה ערבבו יחד את הפשתן הטחון והמים והניחו לזה לנוח כ-10 דקות - עד שהפשתן סופח את המים ומתקבלת תערובת סמיכה- תחליף הביצים שלנו.

בינתיים, קלפו את תפוחי האדמה והבצל וגרדו באופן גס (באופן ידני או עם מעבד מזון). יש לנקז את הנוזלים מגרידת הבצל ותפוחי האדמה ע"י לחיצה במסננת עדינה או רשת גבינה, עד אשר לפחות רוב הנוזלים יצאו.

לאחר הניקוז, הוסיפו את תפו"א והבצל לתערובת הפשתן בקערה הגדולה והוסיפו את כל הרכיבים שנשארו וערבבו היטב ליצירת תערובת אחידה.

עצבו לביבות, בעזרת כוס מדידה או בידיים, על נייר אפייה משומן במרווחים של כ-2.5 ס"מ אחת מהשנייה. הכניסו לתנור לאפייה של כ-15-20 דקות או עד להזהבה של תחתית הלביבות. ברגע שיש לנו הזהבה בחלק התחתון, יש להפוך את הלביבות ולהחזיר לתנור לאפייה נוספת של כ-10-15 דקות או עד להזהבה וקריספיות של שני צידי הלביבה.

במידה ועיצבתם לביבות קטנות כדאי לבדוק שהן לא מתייבשות.
מומלץ להגיש עם המטבלים האהובים.

בתיאבון וחג חנוכה שמח