אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

ביסקיט טקסני עם גבינת גרוייר ומרווה ללא גלוטן

בא לכם ארוחה טקסס סטייל? קיבלתם. תרגישו חופשי לעצום לעיניים, לתת ביס ולעוף רחוק לטקסס הקסומה. ביסקיט עסיסי ללא גלוטן, המתבסס על קמח האפייה 1-1 ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל, עם גבינת גרוייר ומרווה, בליווי רוטב עשיר וטעם ממכר!! מתכון מושלם לבראנץ' של סוף שבוע כשבאמת רוצים לפרגן לאורחים ולמשפחה, רק תדאגו להכין מספיק כי מניסיון... אי אפשר להפסיק לאכול את הביסקיט הנדיר הזה.

 

סוג מתכון: ללא גלוטן, צמחוני

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 40 דקות

כמות: 12 מנות

 

חומרים

ביסקיט

 

​רוטב

 

אופן ההכנה

ביסקיט

1. על מחבת גדול לטגן את הפטריות להשחמה. יש לנקז נוזלים ולצנן לחלוטין לפני ההוספה לביסקיט לחמם תנור ל-220 מעלות ולסדר נייר אפייה על הרשת.

2. בקערה גדולה, הקציפו יחד את הקמח ללא גלוטן, אבקת האפייה ומלח עד לעירובוב מלא. בעזרת מעבד מזון או עם פייסטרי בלנדר, יש להוסיף לקערה את החמאה הקרה עד ליצירת תערובת שנראית כמו פירורים וחתיכות החמאה בגודל אפונים קטנים. להוסיף את הפטריות המצוננות, הגבינה במגוררת והמרווה הקצוצה.

3. להוסיף בהדרגה את הריוויון ולערבב עם כף עץ שטוחה או מרית עד שמתחיל להיווצר בצק. להוציא את הבצק למשטח העבודה וללוש עד ליצירת כדור מגובש. לרדד את הבצק לעובי של כ-2.5 ס"מ ולקרוץ 12 חתיכות בעזרת שבלונה מלבנית.

4. העבירו את מלבני הבצק לנייר אפייה, במרחק של לפחות 2.5 ס"מ אחד מהשני. יש לאפות 20-25 דקות עד להזהבה.

רוטב

בינתיים, כדאי להכין את הרוטב: להמיס את החמאה במחבת. לערבב פנימה את הקמח 1-1 ללא גלוטן. בהדרגה להוסיף את החלב תוך ערבוב מתמיד. לבשל כ-5 דקות עד להסמכה. לתבל עם מלח ופלפל לפי הטעם.

יש לשפוך מייד את הרוטב המוכן על הביסקיט ולהגיש.

​​

הערות למתכון

אתם יכולים להרגיש חופשי ולשחק עם הטעמים ועם הכמויות במתכון - אפשר להוריד חלק מהכמות של גבינת הגרוייר ולשלב לדוגמה גבינת צ'דר בהיר, אפשר להוריד מכמות הפטריות ולהוסיף גבינת חלומי חתוכה לקוביות קטנות ומטוגנת.