אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה

מתכונים

אוזני המן ללא גלוטן ספיישל פורים

כשרואים אותם על הצלחת, קשה למנוע מתחושת הנוסטלגיה הנעימה מלהגיע ולדגדג בבטן. העוגיות הללו זכו להיות הסמל של חג מיוחד במינו ולא לחינם. בפורים, לא רק אנחנו מתחפשים, אפילו העוגיות שלנו לובשות צורה אחרת כדי לקבל משמעות. ולכן כדי להשיג אפקט חגיגי, יש לשמור על צורת הקיפול המסורתית המזכירה את אוזן המן הרשע אנחנו שמחים להביא אליכם גרסה משובחת - ללא גלוטן, עם מילוי מפתיע וטעים, כדי שתוכלו ליהנות ולהרגיש את החג וגם להרגיש טוב עם עצמכם. המתכון פשוט וקל להכנה. אז...בתאבון וחג פורים שמח.

 

סוג מתכון: ללא גלוטן, צמחוני/טבעוני-אופציה

זמן הכנה: כ-30 דקות

זמן ביניים: כ- 3 שעות

זמן אפייה: כ- 15 דקות

כמות: 30 עוגיות - תלוי בגודל

 

רכיבים 

לבצק

  • 200 גרם חמאה לא מלוחה קרה חתוכה לקוביות - אפשר לשדרג ולהחליף שליש מכמות החמאה בשמנת מתוקה. להסבה טבעונית טבעוני – ניתן להחליף ב-200 מ"ל שמן קוקוס, קנולה או כל שמן אחר, ולשדרוג- אפשר להחליף שליש בחלב סויה או שקדים

למלית

אפשר למלא בכל מה שאתם אוהבים, אבל אנחנו מציעים לכם מלית מיוחדת מהסרטים- שווה לנסות:​

  •  1כוס חמוציות מיובשות - ללא תוספת סוכר
  •  1/3 כוס מיץ תפוזים
  •  1/4 כוס סוכר קנים מאודה, או כל סוכר אחר
  •  1/4 כפית זנגוויל (ג'ינג'ר) טחון – לא חובה
  •  2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים או כל אגוז אחר שאתם אוהבים

להגשה יש לשמור קצת מאבקת הסוכר כדי לפזר בסוף לפני ההגשה

 

הכנה

מוסיפים את החמאה למעבד המזון עם אבקת הסוכר ותמצית הווניל.
מוסיפים בהדרגה את הקמח אפייה 1-1 ללא גלוטן של בוב'ס רד-מיל, עד לקבלת מרקם חלק. מוציאים מהקערה ומניחים על ניילון ניצמד עבה, עוטפים טוב את הבצק ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.


מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרדדים על נייר אפייה מקומח את הבצק עד לקבלת עלה דק וקורצים את הבצק לעיגולים.

מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים את רכיבי המלית ומכסים. בוחשים מדי פעם את התערובת וממשיכים לבשל עד אשר נספגו הנוזלים של מיץ התפוזים, כאשר מאוד חשוב שהמלית עדיין תהיה לחה! מוסיפים מלית למרכז כל עיגול בצק, צובטים ומעצבים את השוליים לקבל את הצורה הקלאסית של האוזן המן - מקפלים מ-3 כיוונים.

אופים בתבנית עם נייר אפייה לכ-15 דקות, כאשר חשוב לעקוב ולראות שהתחתית והשוליים מזהיבים קלות. מצננים ומפזרים לקישוט מעט אבקת סוכר על היצירה.

בתיאבון וחג שמח וטעים.