אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

בורקיטס חצילים ובולגרית - ללא גלוטן

אתם הולכים להתאהב בבצק הזה! הוא לא מכיל גלוטן בכלל ועם זאת, הוא מצליח להפיק בורקיטס בלקני אורגינל שנראה כמו המקור ואפילו טעים יותר מהמקור. אם תנשנשו אותו לצד זיתים, תרגישו כאילו נחתתם לתוך מאפייה באחת מארצות הבלקן. כאן מילאנו אותם בחצילים וגבינה בולגרית ואתם מוזמנים לגוון עם התוספות והגבינות שאתם הכי אוהבים. טיפ: אפשר להכין מהבצק הפריך הזה שלל של מאפים מלוחים

 

מרכיבים לבצק פריך למאפים מלוחים

אופן הכנת הבצק הפריך

​מניחים בקערת מעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה והחמאה הקרה. מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את השמנת החמוצה והמלח ומעבדים עד לקבלת בצק

מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומעבדים מעט עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק לצורת דיסקית שטוחה ועוטפים היטב בניילון נצמד. מקררים למשך שעה לפחות.

מרכיבים למילוי הבורקיטס

  • שני חצילים גדולים, קלויים וקלופים, מסוננים היטב מנוזלים
  • גבינה בולגרית - 200 גרם
  • עלים מארבעה ענפי טימין
  • פלפל שחור טחון

מעל הבורקיטס

  • ביצה טרופה, להברשה
  • שומשום לבן, לפיזור

אופן ההכנה

נתחיל בהכנת המילוי - קוצצים את החצילים הקלויים ומניחים בקערה. מפוררים את הגבינה הבולגרית ומוסיפים לחצילים שבקערה יחד עם עלי הטימין והפלפל השחור הטחון

נרכיב את הבורקיטס - מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים משטח אפייה או תבנית תנור בנייר אפייה

מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק שלנו לעובי של 4\1 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ. מניחים על גבי מחצית מהעיגולים כפית גדושה מהמילוי. מניחים מעל לכל עיגול ועליו המלית עיגול נוסף של בצק וסוגרים בעזרת קצות האצבעות או בעזרת מזלג.

 

מניחים את הבורקיטס על משטח האפייה במרווים של 1 ס"מ, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעט מהשומשום הלבן.

אופים כ-20 דקות עד שהבורקיטס מזהיבים.

מומלץ לאכול חם מהתנור