אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

עוגות לבה נוטלה

לא סתם קוראים לה הר געש של שוקולד - אחרי שחותכים אותה באמצע כל השוקולד נשפך החוצה ומתערבב יחד עם התוספות שאתם הכי אוהבים: גלידה, אגוזים, תותים ואפילו עוד קצת שוקולד. המרכיב הסודי שלנו הוא שוקולד נוטלה שמכינים לגמרי לבד! אם אתם ממהרים או נאמנים לגרסה המקורית, אפשר להחליף את המילוי ב-4 כפות של נוטלה קנויה. כל העושר הזה הוא ללא גלוטן עם הקמח אפייה ללא גלוטן 1-1 של בוב'ס- לא תרגישו בהבדל!

 

זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 25 דקות
כמות : 4 מיני עוגות

 

מרכיבים

 

נוטלה ביתית

  • אגוזי לוז קלויים טריים - 1.5 כוסות
  • שוקולד צ'יפס חצי מתוקות(אפשר לשלב עם שוקולד מריר) - 1/2 כוס
  • אבקת קקאו - 2 כפיות
  • תמצית ווניל טבעי - 1/2 כפית
  • סירופ מייפל טבעי - 1 כפית
  • קורט מלח

 

עוגות לבה

 

כלים ותוספות
יש להכין 4 יחידות של כלי לסופלה, משהו כמו 230 מ"ל נפח. אפשר גם להשתמש במגש סיליקון מתאים.
תכינו מראש תוספות שאתם אוהבים כמו: אבקת סוכר, קוקוס, גלידה ועוד...

 

אופן ההכנה


הכנת שוקולד נוטלה ביתי
חממו תנור ל-180 מעלות. על נייר אפייה פזרו את אגוזי הלוז בשכבה אחת ואפו במרכז התנור ל-8 דקות, במידה ואגוזים כבר קלויים, או ל-12 דקות במידה והאגוזים טריים. אפו עד אשר האגוזים חמים וזהובים מעט. כשהאגוזים חמים יהי קל יותר לטחון אותם.


הוציאו את האגוזים מהתנור והעבירו למגבת מטבח. בעזרת הידיים, עסו את האגוזים בתוך המגבת כדי להסיר כמה שיותר קליפה מהאגוז, לא חובה להסיר את כל הקליפה.


העבירו את האגוזים לבלנדר או מעבד מזון וטחנו על מהירות נמוכה ל-1 דקה בערך. בסיום גרדו את שאריות האגוז מהדפנות. טחנו שוב ל-1 דקה נוספת על מהירות בינונית. חזרו 2-3 פעמים על הפעולה עד לקבלת מרקם חלק.


המיסו את השוקולד צ'יפס בסיר אידוי כפול או במיקרוגל בחימום של 30 שניות כל פעם עד שהכל נמס. בסיום העבירו את השוקולד שנמס לבלנדר והוסיפו את אבקת הקקאו, ווניל ומלח. טחנו הכל ל-1 דקה על מהירות בינונית. הוסיפו כפית מייפל וטחנו עוד 10 שניות נוספות. טעמו את התערובת ובמידת הצורך הוסיפו עוד סירופ מייפל. העבירו הכל לכלי עם מכסה והכניסו למקרר עד לשלב מילוי העוגות.


עוגות הלבה
חממו תנור ל-230 מעלות. יש להמיס 1 כף של חמאה בכלי מתאים במיקרוגל, חימום של 30 שניות אמור להספיק. הברישו את החמאה המותכת על החלק הפנימי של כלי הסופלה. פזרו בעדינות שכבה דקה של קמח אפייה 1-1 ללא גלוטן, בתוך הכלי- על החמאה. נפנפו החוצה בסוף את הקמח שלא נדבק. הניחו את כלי הסופלה על נייר אפייה.


בסיר אידוי כפול(או במיקרוגל) המיסו 120 גרם חמאה עם 170 גרם של שוקולד. בסיום הסירו מהאש וערבבו היטב. בקערת מיקסר בינונית, ערבבו את הביצים, את החלמונים, סוכר ומלח על מהירות גבוהה, עד לקבלת מרקם סמיך, כ-3 דקות. הוסיפו במהירות את השוקולד והחמאה שהמסנו לקערה עם הביצים, המשיכו לערבב, הוסיפו גם הקמח והמשיכו עד אשר התערובת אחידה.


הוסיפו את התערובת המוכנה לתוך 4 כלי הסופלה, עד לקו החצי של הכלי. הוציאו את הנוטלה שהכנו מהמקרר והוסיפו כף אחת של נוטלה למרכז כל כלי. לבסוף הוסיפו את מה שנשאר מתערובת הבצק שלנו מלמעלה.


אפו על נייר אפייה כ-9 דקות, או עד שצידי העוגות קשיחים והחלק העליון מתחיל להיסדק, אבל מרכז העוגות עדיין רך. הוציאו מהתנור והניחו לעוגות להצטנן לדקה. כדי להוציא את העוגות מהכלי, יש להעביר סכין או מרית קטנה מסביב לעוגה, צמוד לדפנות, בעדינות ובסבלנות כדי לשחרר את העוגות מהכלי. כסו את הכלי עם העוגה בצלחת ובעדינות הפכו את העוגה על הצלחת, השאירו את הכלי הפוך על הצלחת כ-10 שניות ואז הסירו בזהירות את כלי האפייה.


הוסיפו קישוטים ותוספות שאתם אוהבים מלמעלה כמו אבקת סוכר, קוקוס, גלידה... והגישו מיד- בתיאבון!