אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

טארט אגסים

הודות למתכון בסיס אחד של בצק פריך מתוק – אפשר ליצור אין ספור עוגות ועוגיות מיוחדות ללא גלוטן. הקונדיטורית נעמה גאון שיתפה אותנו במתכון שהיא יצרה עם קמח האפייה 1-1 ללא גלוטן של בוב'ס, לבצק פריך מנצח, וכאן היא בחרה להפוך אותו לטארט מלא רושם שממולא באגסים מתקתקים וקרם שקדים ממכר

 

מרכיבים


בצק פריך מתוק


אגסים בסירופ

  • 5 אגסים גדולים ומוצקים
  • מים - 300 גרם - 1.25 כוסות
  • סוכר לבן - 300 גרם - 1.5 כוסות
  • לימון אחד
  • קינמון טחון - 1/4 כפית
  • תמצית ווניל טבעי (או משחת ווניל)- 1/2 כפית
  • קרם שקדים
  • חמאה רכה - 100 גרם
  • אבקת סוכר - 100 גרם - 3/4 כוס ועוד כף
  • קמח שקדים קלופים - 100 גרם - כוס 1 ועוד 2 כפות
  • קורט מלח
  • ביצה לארג' - 1
  • קורנפלור - 30 גרם - 3 כפות
  • ליקר אמרטו - 15 גרם - 2 כפות
  • תמצית ווניל טבעי (או משחת ווניל) - 1 כפית

בנוסף

כלים - תבנית פאי מתפרקת או רינג בקוטר 26 ס"מ
לעיטור הפאי - 2 כפות שקדים שקדים מולבנים פרוסים

 

אופן ההכנה


בצק פריך
לקערת מעבד מזון או מיקסר המצויד ב-וו גיטרה מוסיפים את הקמח אפייה 1-1 ללא גלוטן, אבקת הסוכר, אבקת השקד והמלח. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתחיל להתקבל בצק אחיד.


בסיום, מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו עד שנוצר בצק אחיד וחלק. יוצרים מהבצק דיסקית שטוחה ועוטפים בניילון נצמד. מקררים כשעה במקרר.


אגסים בסירופ
קולפים את האגסים, חוצים לשניים ומסירים את הליבה(עמוד השדרה של האגס והגרעינים). מניחים את האגסים בסיר בינוני יחד עם המים והסוכר. קולפים את הלימון וסוחטים את המיץ. מוסיפים את קליפות הלימון והמיץ לסיר. מוסיפים את הקינמון ותמצית הוניל. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כעשר דקות.

בסיום, מצננים את האגסים בסירופ, ושומרים במקרר עד לשימוש.


קרם שקדים
מניחים בקערת מעבד מזון או מיקסר המצויד ב-וו גיטרה את החמאה הרכה, אבקת הסוכר, אבקת השקד והמלח. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצה, הקורנפלור, ליקר האמרטו ותמצית הוניל ומעבדים לקבלת תערובת אחידה.


בסיום, מעבירים את קרם השקדים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעה לפחות.


רידוד ואפיית הבצק
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי 2\1 ס"מ. מניחים את הבצק בתבנית הפאי המתפרקת או ברינג, מהדקים אותו לדפנות ומסירים את עודפי הבצק. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג. מעבירים את התבנית למקפיא למשך 20 דקות.


אופים את הבצק באפייה עיוורת: מניחים מעל לבצק נייר אפייה או נייר אלומיניום ומניחים משקולות אפייה (קטניות או משקולות ייעודיות). אופים כ-10 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים מעט. מסירים את משקולות האפייה ונייר האפייה או נייר האלומיניום וממשיכים לאפות כחמש דקות נוספות עד שהבצק מתייצב ומזהיב מעט מאוד.


בסיום, מוציאים מהתנור ומניחים לבצק להתקרר מעט לפני המילוי.


מרכיבים את הטארט
בעזרת כף או פלטה מדורגת משטחים את קרם השקדים בצורה אחידה על תחתית הבצק. מספיגים את חצאי האגסים משאריות הסירופ ופורסים אותם לצורת מניפה. מסדרים את האגסים בצורה חופפת על קרם השקדים. מפזרים את פרוסות השקדים המולבנים בחלקים בהם קרם השקדים גלוי. אופים את הטארט 40-45 דקות, עד שהקרם מזהיב ומתייצב


בסיום, מצננים את הטארט לחלוטין בתבנית, מחלצים ופורסים לפרוסות.

הטארט במיטבו ביום הכנתו אך ניתן לשמור אותו כשהוא עטוף היטב בניילון נצמד עד כשלושה ימים בקירור, בתיאבון!