אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

לחם קלאסי לכל יום

החיפוש אחר המתכון הקלאסי ללחם ללא גלוטן נגמר עכשיו. קבלו את המתכון המושלם ללחם נטול גלוטן שמכינים עם קמח "לכל מטרה" של בוב'ס רד מיל. הלחם עשיר בחלבון ובסיבים תזונתיים שעוזרים לתחושת שובע לאורך זמן ושופע ויטמינים ומינרלים חיוניים. אפשר להכין ממנו כריכים מושקעים, לנגב איתו שקשוקה או פשוט למרוח עליו ממרח שאוהבים ולהתפנק.

 

זמן הכנה: 15 דקות
זמן ביניים: 1 שעה
זמן אפייה: 50 דקות
כמות: כיכר לחם של 23*13 ס"מ

 

מרכיבים

  • קמח אפייה לכל מטרה ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל - 3.3 כוסות- 450 גרם
  • קסנטן גאם של בוב'ס - 3.5 כפיות - 10.5 גרם
  • סוכר חום או סוכר אחר שאתם מעדיפים - 1/3 כוס - 50 גרם - אפשר להוריד חלק מכמות הסוכר, או להחליף ב-2 כפות של דבש או סילאן
  • ביצים בגודל לארג' - 2 - אפשר להחליף את הביצים בביצי פשתן, או בתחליף הביצים של בוב'ס
  • שמן - 1/4 כוס - 60 מ"ל
  • מים חמים (לא רותחים) כ- 40 מעלות - 1.5 כוסות + 2 כפות - אפשר להחליף בחלב שקדים או חלב קוקוס
  • שמרים יבשים אינסטנט - 2.25 כפיות
  • מלח - 1/2 כפית

 

אופן ההכנה

 

שמנו תבנית לחם בגודל 23*13 ס"מ. ערבבו יחד את כל המרכיבים היבשים, כולל השמרים, בקערה גדולה.
בקערה נפרדת, ערבבו את המים(1.5 כוסות+שתי הכפות), השמן והביצים.


הוסיפו את התערובת הרטובה לקערה של היבשים וערבבו היטב הכל יחד (אפשר לעשות במיקסר או באופן ידני-תלוי בכם), עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.


העבירו את התערובת המוכנה לתבנית הלחם באופן שווה והחליקו בעדינות את החלק העליון. כסו את התבנית המלאה בניילון נצמד או מגבת נקייה ותנו לבצק לנוח כ-1 שעה(או עד שהבצק עבר מעט בגובה את התבנית) בטמפרטורת החדר. בינתיים חממו תנור ל-190 מעלות.


כשהבצק סיים לתפוח, הכניסו לתנור החם לאפייה של 40-50 דקות(כבר לאחר כ-20 דקות חשוב לבדוק ולראות האם החלק העליון של הלחם כבר משחים בצורה משמעותית, במידה וכן יש לכסות בנייר כסף) או עד שהטמפרטורה הפנימית של הלחם הגיעה ל-90 מעלות.


בסיום, לפני שמוציאים מהתבנית, חשוב מאוד להמתין כ-5 דקות כשהלחם בטמפרטורת החדר ורק אז להוציא מהתבנית בזהירות ולצנן על רשת מוגבהת עד שהלחם הצטנן לחלוטין וכבר לא חם כלל לפני החיתוך.

 

הערות


אפשר להחליף את המים בחלב קוקוס, חלב שקדים או כל חלב אחר.
כבר לאחר כ-20 דקות חשוב לבדוק ולראות האם החלק העליון של הלחם כבר משחים בצורה משמעותית, במידה וכן יש לכסות בנייר כסף.