אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

עוגת פירות

ט"ו בשבט זה הזמן המושלם להתחבר לטבע, לצפות בפריחת השקדיות, לנטוע שתילים וגם לאפות עוגת פירות יבשים. הנה מתכון קליל במיוחד לעוגת פירות יבשים ללא גלוטן, שכולה חגיגה מתוקה של הטבע. העוגה יוצאת אוורירית במיוחד בזכות שימוש בקמח אפייה 1-1 של בוב'ס.


זמן הכנה: 15 דקות
זמן ביניים: לילה במקרר
זמן אפייה: 35-60 דקות
כמות : עוגה בתבנית 23*13

 

מרכיבים

 

פירות מושרים

  • תאנים מיובשות - 1/4 כוס
  • אפרסק מיובש - 1/4 כוס
  • ג'נג'יר מסוכר - 1/4 כוס
  • צימוקים - 1/4 כוס
  • משקה רום (או מיץ תפוחים/וויסקי/בורבון) - 1/2 כוס

אפשר להשתמש בפירות והטעמים שאתם אוהבים... העיקר שביחד הכל יהיה בערך כוס מלאה של פרי מיובש.


עוגה

  • קמח אפייה 1-1 ללא גלוטן של בוב'ס - 2 כוסות
  • סוכר קנים - 1/2 כוס
  • סוכר חום - 1/2 כוס
  • קינמון טחון - 1 כפית שטוחה
  • ג'ינג'יר טחון - 1/2 כפית
  • נגיעה של אגוז מוסקט טחון
  • אבקת אפייה של בוב'ס - 1 כפית
  • סודה לשתייה טבעית של בוב'ס - 1 כפית
  • מלח - 1/4 כפית
  • ביצה - 1 או תחליף הביצים של בוב'ס לגרסה טבעונית
  • שמן - 2 כפות
  • חלב שקדים (או כל חלב אחר שרוצים) - 1 כוס
  • פיסטוק טבעי קצוץ - 1/4 כוס
  • פקאן טבעי קצוץ - 1/4 כוס

 

אופן ההכנה


בקערה קטנה, ערבבו יחד את הפירות היבשים עם הרום או מיץ התפוחים. כסו את הקערה והכניסו ללילה במקרר.
ביום למחרת, חממו תנור ל-180 מעלות. שמנו תבנית מוארכת בגודל 23*13 ס"מ.


בקערה גדולה, ערבבו יחד את הקמח, הסוכרים, התבלינים, אבקת האפיה, סודה לשתייה, ומלח וערבבו היטב. אח"כ הוסיפו את הביצה, השמן והחלב וערבבו היטב. לבסוף, הוסיפו את האגוזים הקצוצים שלנו ואת תכולת הקערה עם הפירות מהמקרר. ערבבו הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את התערובת לתבנית המשומנת ופזרו באופן אחיד.


הכניסו לתנור החם ל-55-60 דקות אפייה(במידה והכנתם את העוגה בכמה תבניות קטנות יש לאפות כ-35-40 דקות), או עד שקיסם שהכנסתם למרכז העוגה יוצא נקי.


בסיום, הוציאו את התבנית לצינון קל של כ-10 דקות לפני ההסרה מהתבנית.

בתיאבון!