אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה

מתכונים

פלאט ברד יוגורט

הפתרון הכי מושלם למאפה בריא שמכינים בזריזות בבית - פיתות מקמח מלא ויוגורט! הן לא זקוקות אפילו להתפחה, תוך 30 דקות הכנה והן מוכנות. עם קמח החיטה המלאה האורגנית של בוב'ס מקבלים תוצאה שלא תרצו להפסיק לאכול אנחנו צירפנו להן סלסת תירס עם ירקות, גבינת ריקוטה ושמן זית, אבל אתם יכולים להוסיף עליהן או לצידן כל תוספת שתרצו יש גם אופציה ללא גלוטן - למטה.

 

זמן הכנה: 15 דקות
זמן על המחבת: 20 דקות
כמות : 8 לחמים

 

מרכיבים


לחם שטוח - פלאט ברד

 

ריקוטה בשמן זית


אפשר להשתמש בכל גבינה שאתם אוהבים

  • גבינת ריקוטה - 1.5 כוסות
  • שמן זית - 1/4 כוס

 

סלסת תירס


אפשר לעשות מיקס ירקות שאתם אוהבים... אנחנו אהבנו את השילוב הזה:

  • תירס מ-2 קלחים מבושלים
  • עגבניות שרי חתוכות לרבעים - 1 כוס
  • בצל סגול חתוך - 1/2 כוס
  • עלי פטרוזיליה קצוצים - 1/2 כוס
  • צרור קטן של עלי נענע
  • חצי פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ - לא חובה
  • מיץ ליים סחוט טרי (אפשר גם לימון) - 1/4 כוס
  • שמן זית - 1/3 כוס
  • מלח ופלפל

 

אופן ההכנה


ערבבו את כל המרכיבים לסלסת התירס, הניחו בצד. ערבבו את הריקוטה עם השמן, הניחו בצד.
לקערה גדולה הוסיפו את כל מרכיבי הלחם, ערבבו היטב עד לקבלת בצק. קמחו עם קמח החיטה המלאה משטח עבודה. הניחו את הבצק ולושו את הבצק בערך דקה או שתיים עד שהוא הופך חלק. עצבו צורה מלבנית מהבצק וחתכו ל-8 ריבועים שווים. פתחו עם מארוך כל ריבוע עד לקבלת עובי של כחצי סנטימטר.


חממו מחבת (או פלנצ'ה אם יש) לחום בינוני גבוה והברישו מעט שמן. כשהמחבת חם (ודאו שהשמן לא מעלה עשן ונשרף), שימו את הבצק. לאחר 3-4 דקות הפכו צד(הלחם אמור לקבל גוון חום זהוב) והמשיכו כך.
כשכל הלחמים מוכנים, מרחו על הלחם את הגבינה בנדיבות ומעל הוסיפו את הסלסה. בתיאבון!

 

הערות


כדי להפוך את המתכון ל-ללא גלוטן, החליפו את הקמח חיטה בקמח לכל מטרה ללא גלוטן של בוב'ס רד מיל והוסיפו ל-2 כוסות הקמח 1.5 כפיות קסנטן גאם. המשיכו כרגיל את הכנת שאר המתכון.

 

בהצלחה!