אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

חטיפי חיתוכיות הדרים

את החיתוכיות האלה כדאי להכין בחורף כי אז אפשר להשתמש בפירות הדר טריים שהכי אוהבים, אנחנו השתמשנו בתפוזי דם ולימונים אבל אתם יכולים להחליף אותם בכל פרי הדר שתרצו אם תרצו להכין את החיתוכיות בגרסה ללא גלוטן, פשוט החליפו את הקמח בקמח 1-1 ללא גלוטן- ראו הערות למתכון למטה.

 

 

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 40-50 דקות
כמות: 18 חיתוכיות

 

מרכיבים

 

תחתית הבצק הפריך

 


מילוי הדרים

 

אופן ההכנה


תחתית הבצק הפריך


שמנו תבנית בגודל בערך 22*33 ס"מ ופרסו נייר אפייה. חממו תנור ל-180 מעלות.


בקערת מיקסר הוסיפו את החמאה והסוכר. הפעילו את המיקסר על מהירות בינונית-גבוהה וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי- כ-2 דקות. הפסיקו את המיקסר, גרדו עם מרית את שולי הקערה פנימה והוסיפו את הקמח, מלח, אגוז מוסקט והל והפעילו שוב את המיקסר על מהירות נמוכה עד שהתערובת אחידה לגמרי. העבירו את הבצק לתבנית ולחצו בעדינות לפיזור אחיד של הבצק על פני התבנית. אמורה להיות שכבת בצק בעובי של בערך 1.5 ס"מ. בעזרת מזלג חוררו את הבצק, חזרו על הפעולה שוב ושוב עד אשר כל הבצק מחורר.


הכניסו את התבנית למקפיא לכ-10 דקות.


הכניסו את התבנית עם הבצק הפריך לתנור החם לאפייה של 15-20 דקות, או עד לקבלת גוון חום בהיר. הוציאו מהתנור והניחו בצד לצינון בזמן שאתם ממשיכים ומכינים את המילוי ההדרים.


מילוי ההדרים


לקערה בינונית הוסיפו את הסוכר, קמח, גרידת לימון, גרידת תפוז, ומלח. ערבבו היטב עד שהתערובת אחידה. הוסיפו ביצים, מיץ הדרים הסחוט ותמצית הווניל. ערבבו היטב. הוסיפו את המילוי מעל הבצק האפוי למחצה, הקפידו לפזר את המילוי באופו אחיד על פני הבצק. הכניסו לאפייה בתנור החם ל25-30 דקות נוספות, או עד שהמילוי מתייצב והקצוות מתחילות להשחים- שימו לב לא לאפות יתר על המידה מפני שהחיתוכיות שלנו עלולות להפוך צמיגיות.


בסיום האפייה, הוציאו את התבנית מהתנור והניחו על רשת מוגבהת לצינון בטמפרטורת החדר. לבסוף, הכניסו למקרר לשעתיים נוספות ורק לאחר מכן חתכו לגודל הרצוי, פזרו מעט אבקת סוכר מעל והגישו לאנשים שאתם באמת אוהבים.
הערות


ניתן בקלות להפוך את המתכון למתכון ללא גלוטן עם הקמח אפייה 1-1 ללא גלוטן של בוב'ס, כאשר לבצק הפריך, אנחנו מחליפים את ה-1+3/4 כוסות קמח חיטה לבן, ב-1.5 כוסות קמח 1-1 ללא גלוטן ומוסיפים 1/4 כוס שקדים טחונים וביצה אחת בגודל מדיום- וממשיכים כרגיל עם שאר המרכיבים של הבצק.

למילוי- אנחנו פשוט מחליפים אותה הכמות של קמח החיטה הסטנדרטי בקמח 1-1 ללא גלוטן של בוב'ס- ביחס של 1-1.