אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

חטיף הדרים חורפי

חיתוכיות שהן חגיגה חורפית לאוהבי השילוב בין חמוץ למתוק. חטיף חורפי על בסיס פירות הדר טריים שהכי אוהבים, אנחנו השתמשנו בתפוזי דם ולימונים אבל אתם יכולים להחליף אותם בכל פרי הדר שתרצו.

 

 

זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 40-50 דקות
כמות: 18 חיתוכיות

 

מרכיבים

 

לקראסט פריך

- 1 כוס חמאה לא מומלחת בטמפרטורת החדר

- 1 + 3/4 כוסות קמח חיטה אורגנית לא מולבן של בוב'ס רד מיל או קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס (ללא גלוטן- ראו היערות למתכון למטה)

- 1/2 כוס סוכר גס

- 1/2 כפית מלח

- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון טרי

- 1/4 כפית הל טחון

מילוי הדרים

- 3 כוסות סוכר גס

- 3/4 כוס קמח חיטה אורגנית לא מולבן של בוב'ס או קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס (ללא גלוטן- ראו היערות למתכון למטה)

- 2 כפות גרידת לימון

- 2 כפות גרידת תפוז דם

- 1/4 כפית מלח

- 6 ביצים בטמפרטורת החדר או תחליף הביצים הטבעוני של בוב'ס לפי ההוראות

- 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

- 1/2 כוס מיץ תפוז דם סחוט טרי

- 2 כפיות תמצית ווניל

- אבקת סוכר לפיזור מעל בסיום

 

אופן ההכנה:

תחתית הבצק הפריך

חממו תנור ל-180 מעלות. שמנו תבנית בגודל 22*33 ס"מ ופרסו נייר אפייה.

בקערת מיקסר הוסיפו את החמאה והסוכר. הפעילו את המיקסר על מהירות בינונית-גבוהה וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי- כ-2 דקות. גרדו עם מרית את שולי הקערה פנימה והוסיפו את הקמח, מלח, אגוז מוסקט והל והפעילו שוב על מהירות נמוכה עד שהתערובת אחידה לגמרי.

העבירו את הבצק לתבנית ולחצו בעדינות לפיזור אחיד של הבצק על פני התבנית, כאשר אמורה להיות שכבת בצק בעובי של כ- 1.5 ס"מ. בעזרת מזלג חוררו את הבצק, חזרו על הפעולה שוב ושוב עד אשר כל הבצק מחורר.

הכניסו את התבנית למקפיא לכ-10 דקות- לא חובה, אבל מומלץ כדי לייצב את הבצק.

הכניסו את התבנית עם הבצק לתנור החם לאפייה של 15-20 דקות, או עד לקבלת גוון חום בהיר. בסיום, הוציאו מהתנור והניחו בצד לצינון בזמן שאתם ממשיכים ומכינים את המילוי ההדרים.

מילוי ההדרים

לקערה בינונית הוסיפו את הסוכר, קמח, גרידת לימון, גרידת תפוז, ומלח. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו ביצים, מיץ הדרים ותמצית ווניל. ערבבו היטב. 

הוסיפו את המילוי מעל הבצק האפוי למחצה, הקפידו לפזר את המילוי באופן אחיד על פני הבצק. 

הכניסו לאפייה בתנור החם ל-25-30 דקות נוספות, או עד שהמילוי מתייצב והקצוות מתחילות להשחים- שימו לב לא לאפות יתר על המידה מפני שהחטיפים שלנו עלולים להפוך צמיגיים.

בסיום האפייה, הוציאו את התבנית מהתנור והניחו על רשת מוגבהת לצינון בטמפרטורת החדר. לבסוף, הכניסו למקרר לשעתיים נוספות ורק לאחר מכן חתכו לגודל הרצוי, פזרו אבקת סוכר מעל והגישו לאנשים שאתם באמת אוהבים.

הערות למתכון:

ניתן בקלות להפוך את המתכון ל-ללא גלוטן, כאשר לבצק הפריך, אנחנו נחליף את ה-1+ 3/4 כוסות קמח חיטה   ב-1.5 כוסות קמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס ונוסיף 1/4 כוס שקדים טחונים וביצה אחת בגודל מדיום- וממשיכים כרגיל עם שאר המרכיבים של הבצק.  למילוי- אנחנו פשוט מחליפים אותה הכמות של קמח החיטה בקמח אפייה 1-ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס.