אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

עוגת ביסקוויטים טירמיסו

כמעט לכל ילד בישראל יש זיכרון נוסטלגי מעוגת ביסקוויטים. זאת העוגה הכי קלה להכנה ואפשר לשתף את הילדים בתהליך כשהם אחראיים לטבילת הביסקוויטים. עכשיו בעזרת המתכון לבצק פריך מתוק של נעמה גאון אפשר לשחזר את הזיכרון המתוק בגרסה ללא גלוטן! כל מה שצריך זה להצטייד בקמח לאפייה 1 ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס (שמחליף קמח רגיל ביחס שווה) ולעקוב אחרי ההוראות במתכון.

 

 


מרכיבים


לביסקוויטים- בצק פריך מתוק

 

לטבילת הביסקוויטים
מים רותחים- 1/2 כוס- 120 מ"ל
קפה נמס מגורען - 1 כף
חלב - 1/2 כוס- 120 מ"ל


לקרם

  • גבינת מסקרפונה - 250 גרם
  • שמנת מתוקה להקצפה - 2 כוסות - 500 מ"ל
  • אבקת סוכר – 1/2 כוס - 60 גרם
  • תמצית ווניל טבעי(או משחת ווניל) - 1/2 כפית

לציפוי השוקולד

  • שמנת מתוקה להקצפה - 1/2 כוס + 2 כפות - 150 מ"ל
  • שוקולד מריר קצוץ - 100 גרם
  • חמאה - 10 גרם

לעיטור
מעט שוקולד מריר מגורר - לא חובה


בנוסף
תבנית עוגה בגודל 20*20 ס"מ

  

אופן ההכנה

מתחילים עם הבצק הפריך -
מניחים בקערת מעבד מזון או מיקסר המצויד בוו גיטרה את הקמח 1 ל-1, אבקת הסוכר, אבקת השקד והמלח.
מעבדים מעל לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתחיל להתקבל בצק אחיד.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומעבדים אותו עד שנוצר בצר אחיד וחלק.
יוצרים מהבצק דיסקית שטוחה ועוטפים בניילון נצמד.
מקררים כשעה במקרר.

 


כשהבצק קר- מתחילים להכין את הביסקוויטים:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים משטח אפייה או תבנית תנור בנייר אפייה.

מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי 4\1 ס"מ. בעזרת סכין חותכים מלבנים(הביסקוויטים) בגודל 5*6 ס"מ. מעבירים את הביסקוויטים למשטח האפייה ומחוררים מעט בעזרת מזלג.

אופים כ-15 דקות, עד שהביסקוויטים מזהיבים מעט.
מעבירים לרשת צינון ושומרים בקופסא אטומה עד להרכבת העוגה.

נוזל טבילת הביסקוויטים
ממיסים את הקפה המגורען במים הרותחים ומוסיפים את החלב. מצננים.

מכינים את הקרם
מניחים בקערת מיקסר המצויד בבלון הקצפה את גבינת המסקרפונה. מעבדים במהירות גבוהה, כדקה, עד שהגבינה מתרככת. מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים עד שנוצר קרם אחיד. מוסיפים לתערובת שבקערה את השמנת המתוקה בהדרגה ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב ואחיד. מוסיפים את תמצית הווניל ומעבדים קצרות, עד שהתערובת מתאחדת.

 


מרכיבים את העוגה
טובלים את הביסקוויטים בנוזל הקפה כחצי דקה, עד שהם מתרככים מעט. מסדרים שכבה חופפת של ביסקוויטים טבולים בתחתית התבנית.

 משטחים כשליש מכמות הקרם על הביסקוויטים, ואז טובלים סדרה נוספת של ביסקווטים בנוזל הקפה ומסדרים בצורה חופפת מעל לשכבת הקרם. משטחים כשליש נוסף מתערובת הקרם וחוזרים על הפעולות פעם נוספת.

עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומקררים כשעה.

 

מכינים את ציפוי השוקולד
מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה. מביאים לסף רתיחה בקלחת את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד שבקערה. ממתינים כדקה וטורפים לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את החמאה וטורפים עד שהיא נבלעת בתערובת ומתקבל קרם אחיד וחלק. מוזגים את תערובת השוקולד על פני העוגה ומשטחים כך שתיווצר שכבה אחידה.

מעבירים את עוגת הביסקוויטים למקרר ומקררים כשש שעות לפחות, ורצוי למשך לילה. ניתן לעטר את העוגה בגילופי שוקולד מריר.

 

מגישים את העוגה קרה.


ניתן לשמור אותה במקרר, כשהיא עטופה היטב, עד כארבעה ימים.
בתיאבון