אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

אוזני המן פריכות ללא גלוטן

משלוח המנות שלכם לא יהיה מושלם בלי אוזני ההמן האלה! הם עשויים מבצק פריך שפשוט נמס בפה והוא לגמרי ללא גלוטן. את המתכון של מירי משה מכינים עם קמח אפייה 1 ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס, מעצבים אוזני המן באיזה גודל שרוצים וממלאים במלית פרג, נוטלה, ממרח תמרים ועוד... כל מילוי שאוהבים

סוג מתכון: ללא גלוטן, צמחוני/טבעוני
כמות : 30-40 אוזני המן- תלוי בקוטר הרינג
זמן אפייה: 13-15 דקות

 

 

מרכיבים


לבצק

  • קמח אפייה 1-1 של בוב'ס רד מיל - 2 כוסות
  • אבקת אפייה של בוב'ס רד מיל - 1 כפית
  • סוכר קנים - 1/2 כוס
  • חמאה רכה בטמפרטורת החדר(או תחליף פרווה)- 150 גרם
  • חלב(או תחליף חלב טבעוני כמו חלב שקדים)- 2 כפות
  • סילאן- 1/2 כף
  • ביצים לארג' (או תחליף הביצים של בוב'ס) - 2
  • חלמון ביצה (או תחליף הביצים של בוב'ס) - 1
  • תמצית ווניל - 1 כפית
  • קורט מלח
  • למלית
  • נוטלה/פרג/ממרח תמרים/כל מילוי אחר שאוהבים

 

 

אופן ההכנה


חממו תנור ל-180 מעלות.

חותכים את החמאה הרכה לקוביות גסות ומכניסים למיקסר יחד עם הסוכר ומערבבים עד למרקם קרמי- בערך דקה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הביצים וממשיכים לערבב. מוסיפים את הסילאן, החלב, תמצית וניל, החלמון והמלח וממשיכים לערבב עד שהרכיבים הופכים לגוש בצק רך ומעט דביק. יש להיעזר במרית כדי לאסוף את כל השאריות שנדבקו בדפנות קערת המיקסר ובעזרת ידיים מקומחות מעט אוספים את כדור הבצק ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.

לאחר שעברו שעתיים, מוציאים את הבצק וחוצים אותו לשניים. מתחילים לעבוד עם חצי מהבצק ובינתיים מחזירים את החצי השני לקירור.

 

מרדדים את הבצק לעלה וקורצים עיגולים

 

יש לקמח את משטח העבודה והמערוך כדי שהבצק לא ידבק למשטח. בעזרת 2 כפיות מניחים בין חצי כפית לכפית מלית שאוהבי במרכז העיגול - יש להקפיד לא למלא יותר מדי כדי שאוזני ההמן לא יקרעו או יפתחו בזמן האפייה. חוזרים על הפעולה בחצי הבצק שנותר.

 

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את אוזני ההמן במרחק של 2 ס״מ לפחות אחד מהשני ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך - 13-15 דקות או עד להזהבה.

בסיום האפייה, יש לצנן את אוזני ההמן לחלוטין (על גבי רשת מוגבהת) ורק לאחר מכן להעביר לכלי סגור היטב כדי לשמור על הפריכות.
פורים שמח !


הערות

  • ניתן להכין את הבצק מראש ולשמור לילה שלם במקרר.
  • יש להקפיד לשמור על הבצק שיהיה קר מאוד, זה מבטיח עבודה נוחה ואוזני המן יפים ויציבים
  • אם הבצק מרגיש מעט דביק בזמן הרידוד - יש לקמח מעט את משטח העבודה.
  • ניתן לשמור את אוזני ההמן במקרר - בקופסה סגורה.
  • ניתן לשמור בחוץ את אוזני ההמן בצנצנת סגורה במשך 4 ימים.