אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

עוגת היער השחור עם מוס שוקולד ותותים

כשרחלי קרוט החליטה לקחת את העוגה שהיא הכי אוהבת ולהכין אותה בגרסה ללא גלוטן היא השתמשה בקמח אפייה 1 ל-1 ללא גלוטן של בוב'ס והתוצאות הדהימו אפילו אותה! קבלו את המתכון שלה לעוגה החלומית הזו.

 

 

מרכיבים:


לעוגה (בקוטר 20-22 ס"מ)

 

לשכבות ולעיטור

  • 1 צנצנת ריבת תותים/דובדבנים/פירות יער/פטל
  • 1 סלסלה תותים/דובדבנים/פטל – טריים לא קפואים

 

אופן ההכנה:

בקערה בינונית שמתאימה למיקרו שמים שוקולד ומיכל אחד של שמנת מתוקה. ממיסים במיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות או עד שהגאנש מתייצב. אפשר להכין את השלב הזה גם יום קודם.

בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים ומקציפים על מהירות גבוהה עד שמתחיל להווצר קצף. מוסיפים את הסוכר, בזרם איטי, וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף בהיר ויציב. זה לוקח בערך 8 דקות אז סבלנות.

מנפים פנימה, בעזרת מסננת, קמח, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים ביחד בעדינות עד שהקמח נעלם ונטמע בבלילה.
מעבירים את הבלילה בצורה שווה ל-3 תבניות עגולות בקוטר 20 או 22, משומנות, או אופים בתבנית אחת עגולה (הסבר למטה בהערות על ההבדל בין שיטות האפייה), בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שהעוגה יציבה. תלוי אם אפיתם ב-3 תבניות ואז זמן האפייה מתקצר.

מעבירים למקרר ועוברים להכין את המוס. חשוב שהעוגות תהיינה קרות לגמרי לפני שממשיכים.

מוציאים את הגאנש שהתקרר במקרר ומעבירים לקערת מיקסר עם וו הקצפה.

מוסיפים את המיכל השני של השמנת ומקציפים עד שנוצר מוס שוקולד יציב. זהירות לא לשבור את המוס, פשוט תקציפו על מהירות בינונית וכל הזמן תסתכלו שזה לא נשבר והמוס נראה יציב אבל לא עם שברים בתוכו.

ועכשיו מרכיבים!
מניחים שכבה של עוגה על מעמד או צלחת גדולה ומורחים בנדיבות ריבה – שימו לב שהעוגות שהאלה מעט יבשות כי הן נועדו לספוג טעמים ולהחזיק עוגות גבוהות אז בנדיבות עם הריבה שתרטיב אותן.

 


מזלפים תלוליות של מוס שוקולד.

 


חותכים את התותים לקוביות ומפזרים בשלל מקומות.

 

 

חוזרים על הפעולה עם שאר העוגות, הריבה, המוס והתותים. בחלק העליון ניתן לעטר בחצאי תותים, תותים שלמים או לגרד מעל שוקולד.

שומרים במקרר עד להגשה (אפשר להכין את העוגה גם יומיים לפני רק לעטוף אותה בניילון אפילו בצורה רופפת).


הערות ושדרוגים:

אפשר להכין כמות כפולה של הגאנש (השלב שבו ממיסים שוקולד ושמנת ומעבירים למקרר) ואז להכין מחצי טראפלס בציפוי קקאו. את הטראפלס אפשר להגיש ככה או לעטר איתם את העוגה.

לגבי תבניות האפייה. בעקרון צריך כאן 3 שכבות של עוגה. הדרך הכי טובה זה לאפות 1/3 מכמות הבלילה בתבנית נפרדת ואז כל שכבה יוצאת ישרה ויפה ולא צריך לחתוך באמצע. מה הבעיה? לרוב האנשים אין 3 תבניות עגולות זהות בבית. מה הפתרון? או לאפות הכל בתבנית אחת ואחרי האפייה לצנן היטב במקרר ורק אז לחתוך באמצע ל-3 שכבות עם סכין לחם משוננת (לא לחתוך כשהעוגה חמה ולא התייצבה אחרת זה יתפרק לכם). אופציה שנייה: לאפות שכבה אחת בכל פעם ואז לשחרר אותה לקירור ולאפות שכבה נוספת לאחר מכן באותה תבנית, כך את כל 3 השכבות. איך שנוח לכם.

במקום תותים אפשר לשים דובדבנים טריים (מגולענים) או פטל טרי. רק אל תשימו פרי קפוא כי הוא יגיר נוזלים.
רוצים לשדרג? מזלפים על העוגות, לפני שמורחים ריבה, ליקר דובדבנים או כל ליקר אחר שאוהבים.
רוצים לשדרג 2? חותכים דובדבני אמרנה ומפזרים בין התותים. משדרג בטירוף.
ומה לגבי קצפת? אפשר להכין קצפת ממיכל אחד של שמנת מתוקה להקצפה ביחד עם 2 כפות אבקת סוכר וכף גדושה פודינג וניל ואז לזלף מעל תלוליות קצפת ולעטר בתותים.

בקיצור, תשחקו :))