מתכונים

טורטיות פליאו מקמח קסבה

טורטיות הקסבה המדהימות הללו הן 100% פליאו, ללא גלוטן, קלות מאוד להכנה וכיפיות לאכול. קמח הקסבה בריא מאוד ועשוי משורש קסבה שלם. מומלץ להגיש עם מנת חלבון וירקות.

 

 

זמן הכנה: כ-15 דקות.
זמן בישול: כ- 10 דקות.
כמות: 6-10 טורטיות (תלוי בגודל).

 


מרכיבים:


אופן ההכנה: 

 

בקערה גדולה, טרפו היטב את כל המרכיבים היבשים. הוסיפו את השמן והתחילו ללוש באמצעות הידיים, עד לקבלת מרקם פירורי (כמו מרקם של קוסקוס).


הוסיפו את המים בהדרגה וערבבו היטב עם מרית או כף עד שתרגישו שהבצק לח במידה (לא רטוב).
הניחו לבצק לכ-10 דקות. הבצק אמור להיות דיי מוצק וקפיצי למגע. במידת הצורך הוסיפו עוד קצת מים והניחו לבצק לעוד מספר דקות.


בינתיים, חממו מחבת (פסים או רגילה) על חום בינוני.

חלקו את הבצק לכדורים בגודל 2 כפות לכדור (אפשר גם גדול יותר, תלוי בכם). לחצו את הבצק לטורטיות בין שתי פיסות נייר אפייה בעזרת מכשיר ללחיצת טורטיות או עם חפץ כבד על השיש (אפשר קרש חיתוך).
שימו על המחבת החם, אחד כל פעם, עד לקבלת צבע חום בהיר, כ-2-3 דקות לכל צד.
מומלץ לאכול חם.