אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

עדיין לא רשומים לאתר? הצטרפו עכשיו

להרשמה
מתכונים

בראוניז-מאפינס קסבה ללא גלוטן

הקסבה בראוניז מאפינס הללו הם הפינוק המושלם. הטעם האגוזי העשיר מקמח הקסבה מאוזן עם קרם קוקוס עדין. והאם כבר הזכרנו שהם ללא גלוטן?

 

זמן הכנה: 25 דקות
זמן אפייה: 15-20 דקות
כמות: 12 בראוניז

 

מרכיבים:


בראוניז

  • 3/4 כוס חמאה (לא מלוחה)
  •  1.3 כוסות קמח קסבה של בוב'ס רד מיל
  •  120 גרם שוקולד חצי מתוק שבור גס (אפשר חצי שוקולד רגיל וחצי מריר)
  •  1 כוס סוכר גס
  •  1/4 כוס סוכר חום בהיר של בוב'ס רד מיל
  •  2/3 כפית מלח
  •  4 ביצים בטמפרטורת החדר
  •  1 כף תמצית ווניל
  •  1 כפית אבקת אספרסו להכנה מהירה (אם אין ראו הערות למתכון)
  •  1/2 כוס אבקת קקאו לא מומתק
  •  2/3 כוס שבבי שוקולד לבן (ו/או פקאנים קצוצים)

 קרם קצפת קוקוס

  •  1 כוס שמנת מתוקה כבדה
  •  1/2 כוס קרם קוקוס
  •  1 כף אבקת סוכר
  •  1 כפית תמצית ווניל
  • תוספות לעיטור
  •  גריסי שוקולד
  •  שבבי קוקוס ללא סולפיט של בוב'ס
  •  פקאן קלוי

אופן ההכנה:

 

בראוניז
הכינו נייר אפייה במרכז התנור וחממו ל-180 מעלות. שמנו היטב תבנית של 12 מאפינס וניחו בצד.
חממו מחבת קטנה על חום ביננוני והוסיפו את החמאה. בשלו לאט את החמאה עד שהיא מתחילה להזהיב, קרצפו מתחתית המחבת גושים חומים שמתחילים להיווצר.


הורידו את המחבת מהאש והוסיפו את השוקולד (לא הלבן), ערבבו עד שהוא נמס עם החמאה. הניחו בצד.
לקערת מיקסר, הוסיפו את הסוכר הגס, סוכר חום בהיר, מלח, ביצים, ווניל ואספרסו (במידה ואין לכם אבקת אספרסו אפשר להכין שוט אספרסו קצר, לקרר מעט, ולשפוך פנימה או להשתמש באבקת נס קפה). הפעילו את המיקסר עם וו גיטרה על מהירות בינונית כ-2 דקות, עד לקבלת קרם. גרדו עם מרית את דפנות הקערה פנימה והוסיפו את השוקולד החם עם החמאה, קמח הקסבה ואבקת הקקאו. הפעילו עם מהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה. הוציאו את הקערה והוסיפו את שבבי השוקולד הלבן ו/או את הפקאנים.


חלקו את התערובת באופן שווה לתבנית המאפינס (יש למלא כמעט עד הסוף). הכניסו לתנור החם לאפייה של 15-20 דקות (סובבו את התבנית באמצע הדרך לאחר כ-9 דקות), או עד שהחלק העליון של הבראוניז מבריק, סדוק וקצת תפוח.
הוציאו מהתנור וצננו על השיש ל-10 דקות לפני השליפה מהתבנית (כדי שלא יתפרקו). אחרי ששלפתם מהתבנית תנו להם להצטנן לחלוטין לפני שממשיכים.


קרם קצפת קוקוס
לקערת מיקסר הוסיפו את השמנת המתוקה, קרם קוקוס, אבקת סוכר ותמצית ווניל. הפעילו את המיקסר עם תותב הקצפה על מהירות בינונית עד שמתחיל להסמיך, כ-1 דקה. הגבירו למהירות גבוהה עד להתייצבות של הקצפת (שימו לב- זה קורה מהר).
הוסיפו כף קצפת קוקוס מעל הבראוניז ופזרו מעל את שבבי הקוקוס, גריסי השוקולד והפקאנים – לא חובה, אפשר לעטר עם כל תוספת שאוהבים.


הערות למתכון:
במידה ואין לכם אבקת אספרסו להכנה מהירה אפשר להכין שוט אספרסו קצר, לקרר מעט, ולשפוך פנימה או להשתמש באבקת נס קפה.